Aanbieding

De lege kennels van de SPCA van Adams County

Lege kennels bij de SPCA van Adams County

© Adams County SPCA/ Facebook.com

Een kerstwonder in het dierenasiel: 600 honden en katten vonden een thuis!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het dierenasiel, dat bijna 50 jaar actief is, was meestal overvol. Dit jaar gebeurde er een echt wonder!

De Dierenbescherming (SPCA) in Adams County, Pennsylvania (VS), zal Kerstmis 2023 lang herinneren. Voor het eerst in de geschiedenis van de instelling werden alle dieren met succes geadopteerd. Het is echt een wonder!

598 achtergelaten dieren in één jaar

De SPCA in Adams County bestaat al 47 jaar. De beschermelingen van de instelling zijn voornamelijk katten en honden, maar er zijn ook hamsters en schildpadden. Gedurende de hele periode van het bestaan van het asiel was het vaker overvol dan dat er lege kennels waren. Net voor de feestdagen, dankzij een grootschalige voorlichtingscampagne en de betrokkenheid van veel mensen, is het gelukt om een echte prestatie te behalen - alle dieren in het asiel zijn met succes geadopteerd.

Dit is werkelijk een buitengewone gebeurtenis, als we in overweging nemen dat er gedurende het hele jaar 2023 meer dan 600 dieren in het asiel verschenen. Van deze dieren werden er 598 geadopteerd en 125 weggelopen dieren werden herenigd met hun rechtmatige verzorgers.

Dankzij de vrijgevigheid en inzet van zowel medewerkers als vrijwilligers, evenals alle vrienden van de SPCA, vonden alle honden in het centrum nieuwe huizen en konden ze tijdens de feestdagen de magie van Kerstmis ervaren en deel uitmaken van gezinnen.

We hopen alleen maar dat, zoals helaas vaak het geval is met adopties tijdens de feestdagen, de dieren over een paar maanden niet terugkeren naar de kennels.

Wie zal in het asiel gaan wonen?

Lege kennels betekenen niet dat het asiel gesloten is. In de komende weken zal het centrum in Adams een aantal dieren overnemen van andere overvolle asielen in de buurt van Gettysburg. We hopen dat zij ook snel nieuwe huizen zullen vinden!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen