Aanbieding

Hondenbewaking via beveiligingscamera

Als de val dichtklapt, komt er eindelijk een einde aan de dagenlange zoektocht

© Hondenredding Hannover-Minden-Hildesheim / Peiner Allgemeine Zeitung

Hond word meedogenloos uit raam van auto gesmeten, zijn verhaal is zeer onwaarschijnlijk

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het incident in het district Peine veroorzaakt ontzetting in heel Duitsland. Talloze mensen leven mee tijdens de wanhopige jacht in ijzige kou. Nu zijn er nieuwsberichten.

"Dit wordt steeds gekker!", "Erg", "Mensen zijn van die idioten" - niet alleen ter plaatse in het district Peine (bij Hannover), maar ook op sociale media zijn mensen diep geschokt over wat zich daar op 4 december heeft afgespeeld, zoals door meerdere ooggetuigen is gemeld.

In het donker wordt op maandagavond rond 20:30 uur eenvoudigweg een levende hond uit de auto gegooid!

Peine: Hond uit de auto gegooid

Terwijl sommige waarnemers melden dat het dier uit de rijdende auto is gegooid, wordt elders gezegd dat de auto er direct daarna vandoor is gegaan. Eén ding staat echter onbetwistbaar vast: dit is noch een ongeluk noch een vergissing geweest!

Het slachtoffer, een Jack Russell Terriër, loopt eerst verward langs de weg en komt ook nog in gevaar om overreden te worden. Dit wordt alleen voorkomen door de alerte reactie van meerdere automobilisten. Vervolgens verdwijnt Strolch, zoals hij wordt genoemd, even van het toneel.

Dagenlange zoektocht naar Strolch

De zoektocht naar de witte hond met bruine vlekken blijkt moeilijk te zijn. Iedereen begrijpt dat het kleine viervoetige dier snel uit de kou moet. Ondanks meerdere waarnemingen ontsnapt de paniekerige hond telkens weer nipt aan de zoekenden.

"De hond was altijd tien minuten voor op ons", legt Margit Reiß van de hondenbeveiliging Minden, Hannover en Hildesheim uit in antwoord op news38.de. Samen met haar collega's ondersteunt ze de zoektocht naar Strolch. "We hebben een team van meerdere personen ter plaatse dat verse voerplaatsen en wildcamera's heeft opgezet."

Eindelijk in veiligheid!

De zoekactie ontwikkelt zich toch tot een ware zenuwproef. Er volgt een dagenlang kat-en-muisspel, totdat op 8 december eindelijk een verlossend bericht de ronde doet: Strolch is eindelijk veiliggesteld!

In de Peiner wijk Telgte rende de hongerige hond in een van de met voer geprepareerde levende vallen, die prompt dichtklapte. Nu verblijft Strolch voorlopig in het plaatselijke dierenasiel, waar hij kan herstellen van de schrik.

Vrouwtje huilt van vreugde: Cooper leeft!

Aangezien de Jack Russell gechipt is, kwam er slechts enkele dagen later een echt happy end: de dierenbeschermers konden zo de eigenaar traceren. Het blijkt dat de situatie nog mysterieuzer is dan tot dan toe aangenomen.

Strolch - of beter gezegd, Cooper - behoort toe aan een scheepvaartfamilie uit het Belgische Gent. Bij een stop bij de Midden-Landkanaalsluis Anderten (bij Hannover) viel Cooper in het water en verdween spoorloos. Zijn wanhopige verzorger ging er daarom van uit dat de Jack Russell Terriër dood was. Ze is des te gelukkiger wanneer ze nu door de dierenbeschermers wordt gecontacteerd en haar levendige Cooper in zijn tijdelijke verblijf in Hämelerwald (Lehrte bij Hannover) weer in haar armen kan sluiten.

Hoe Cooper van Anderten naar Peine is gekomen, daarvoor is inmiddels ook een theorie: waarschijnlijk heeft een automobilist de viervoeter in Anderten meegenomen. Omdat de terriër helaas altijd misselijk wordt tijdens autoritten, werd hij waarschijnlijk ruw uit het voertuig "gegooid" in Peine.

Al met al een happy ending voor Cooper!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen