Aanbieding

hond en kat

Hazel de hond en het katje dat ze vond

© YouTube

Klein hondje vindt een verlaten kitten in de regen: wat hij doet is ongelooflijk (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Op een dag ging Hazel, de hond, zoals gewoonlijk naar buiten om haar zaken te doen. Maar in plaats van meteen naar huis te gaan, koos ze anders.

Hazel de Yorkshire hond woont bij haar verzorger Monika Burks in Abilene, Texas. Monica wist dat Hazel een buitengewoon empathisch dier is. Maar ze besefte niet dat Hazel zou reageren als een onbekende kat om hulp zou roepen.

Empathische hond

Op een dag ging de hond naar buiten om haar behoefte te doen, maar ze keerde niet meteen terug naar huis. Ze ging verder weg. Het bleek dat ze het gehuil hoorde van een klein katje dat verdwaald was op de weg. Het kitten was helemaal nat - het stond in de regen. Hazel aarzelde niet om erop af te gaan en te zien wat er aan de hand was.

Monica was verrast toen haar hond thuis kwam, maar niet alleen. Op de een of andere manier had Hazel het kleine katje aangemoedigd om haar te volgen - en terwijl ze steeds controleerde of het kleintje de juiste richting op ging, leidde ze het naar het huis van haar verzorger. Ze eiste duidelijk hulp voor het kleine weeskatje en was blij dat ze een kattenmaatje had gevonden.

Happy ending

Toen Hazel met het kitten thuiskwam, pakte Monica haar telefoon en legde het moment vast waarop de hond het verdwaalde katje leidde. Zoals ze zich herinnert: "Het was prachtig - pure liefde! Hazel's moederlijke instinct kwam volledig naar voren."

Toen het kitten niet in staat was om de laatste trede voor de ingang van Monica's huis te beklimmen, pakte Hazel het voorzichtig bij de huid in de nek en droeg het over de drempel. Het kitten werd droog gewreven en gevoed... en vond al snel een thuis!

Het kleine katje werd geadopteerd door Monica's broer, Michael. Hij noemde haar Sheba. Sindsdien zijn familiebijeenkomsten nog vrolijker dan normaal - de twee zijn erop gebrand om Hazel en Sheba zo vaak mogelijk samen te brengen, omdat er een echte vriendschap tussen hen is ontstaan.

Bron: Healthyfoodhouse.com
 

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen