Aanbieding

wasknijpers met bosjes vacht op het balkon
© Joanna Kara Kołakowska - Facebook

Vrouw hangt hondenhaar op balkon: wanneer mensen zich realiseren waarom, volgen ze haar voorbeeld

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Met de staat waarin onze planeet verkeert, is het belangrijk om alles wat we kunnen opnieuw te gebruiken en te recyclen - en dus ook de haren van huisdieren!

Het is weer die tijd van het jaar. Plukken haar vliegen van je huisdier telkens als je ze aait, waardoor je huis langzaam verandert in een sneeuwbol tenzij je een hondenras hebt dat bijna tot niet verhaart. 

Warmte bieden aan lokale dieren in het wild

Maar wist je dat je in plaats van dat haar in de prullenbak te gooien, het op een geweldige manier kunt 'hergebruiken'? Inderdaad, de lente is niet alleen het rui seizoen, het is ook het voortplantingsseizoen voor veel vogelsoorten.

Op dit moment zijn de vogels rondom je huis druk bezig met het verzamelen van twijgjes en veren om een stevig nest te bouwen voor hun jongen. Maar ze hebben ook warm en comfortabel vulmateriaal nodig om hun eieren warm te houden terwijl ze broeden. En wat is daar beter geschikt voor dan het haar van je huisdier?

Verbondenheid met de natuur

Na je huisdier goed te hebben geborsteld, leg je de plukken haar buiten. Je kunt zelfs wasknijpers gebruiken om ervoor te zorgen dat ze niet wegwaaien en gemakkelijk toegankelijk zijn voor de vogels. Wees voorzichtig als je echter topische behandelingen voor vlooien of teken op je huisdier hebt gebruikt - dit kan giftig zijn voor de vogels. In dat geval wacht je minstens een week voordat je het haar van je huisdier buiten plaatst.

Niet alleen help je de vogels in je omgeving, maar je trekt ze ook dichter naar je huis - wat zorgt voor geweldig vogelkijken! Wat een fantastisch idee! Ga je het proberen?

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • Beetje jammer dit. Wat een slecht idee. Losse haren zijn een van de voornaamste redenen van draadpoot bij bijv. Duiven. Ik moet met regelmaat weer een wilde duif vangen om deze te ontdoen van de draden en hondenharen omdat ze hierdoor hun pootjes en tenen kwijt kunnen raken. Al vaak genoeg omstoken en opgezwollen pootjes gezien die helaas uiteindelijk geamputeerd moeten worden. Vogels hebben geen haar nodig voor hun nestjes. Poten hebben ze wel nodig. Ik verzoek dat jullie dit hele artikel verwijderen om mensen geen slechte ideeën te geven en voor het welzijn van de vogels...
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1