Aanbieding

Gemberkat met poten omhoog

Wat zag deze kat?

© jameshalfaday - TikTok

Gezinshond overlijdt: niet veel later doet zijn kattenmaatje iets ongelooflijks (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een video van een kat die vreemde bewegingen maakt, alsof hij iets ziet wat wij niet kunnen zien, gaat viral op het internet.

De onderstaande video verspreidt zich al enkele dagen als een lopend vuurtje over het internet.

Op Youtube staan er bijvoorbeeld minstens 10 versies van. De meeste hebben de titel: "Onze hond stierf een paar uur voordat dit gefilmd werd".

De video werd voor het eerst gepost op TikTok

De video werd gedeeld door gebruiker @jameshalfaday op TikTok, waar hij meer dan 8,5 miljoen views heeft. In de video zien we een gemberkat op zijn twee achterpoten zitten, met zijn voorpoten in de lucght in een kamer waar niemand hoort te zijn. Vervolgens zie je een cartoonvideo waarin we een kat zien die veel lijkt op de gemberkat die dezelfde bewegingen uitvoert.

De kat praat met zijn overleden beste vriend, een hondje dat hem vertelt dat hij hem kan zien, zelfs na zijn dood. De beelden hebben internetgebruikers tot tranen toe geroerd, zoals te lezen is in tientallen reacties:

"Ik huil nu, mijn hond is 3 maanden geleden overleden. Ik deel mijn reactie hier, omdat ik mijn gevoelens nog nergens anders kon uiten", zo reageerde Xitas Ameer op Youtube.

"Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit de beste video is die ik ooit heb gezien", zegt Douglas Heller, ook in de reacties op de YouTube-video.

Codeman22 voegt eraan toe: "Ik herinner me dat nadat mijn hond Zoe stierf, mijn kat 's nachts heel hard miauwend door het huis liep en probeerde Zoe te vinden om naast te kruipen. Dat deed ze drie of vier maanden lang."

Kunnen katten geesten zien?

Katten hebben geen bovennatuurlijke krachten (of zesde zintuig). Ze hebben natuurlijk scherpe zintuigen en zijn vrij alert, maar geesten zien, nee.

Het reukvermogen, het gehoor, de aanraking en het zicht van een kat zijn geweldig en hierdoor kunnen ze snel reageren op verschillende prikkels. Een kat ziet of hoort dingen eerder dan een mens. Bovendien detecteren kattenpoten trillingen in de grond en kunnen de snorharen van katten zelfs subtiele veranderingen in de luchtdruk detecteren.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen