Aanbieding

De kattenbak geopend op weg naar het asiel

"Op-en-top lafheid": dierenasiel vindt een open transportbox in de buurt van het asiel (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Door deze kattenreismand open achter te laten, is er een vleugje wreedheid toegevoegd aan deze laffe verlating.

Woede bij een asiel in Frankrijk. Het team van dit asiel in de Vendée moest een daad van grote lafheid onder ogen zien.

Op de ochtend van 2 juli 2024 stuitten de werknemers op een "cadeau" waar ze graag zonder waren gebleven. Op een paar stappen van het asiel, op een relatief afgelegen pad, zagen ze in de verte een katten transportbox waarvan het rooster zichtbaar open stond.

Zonder te weten wat ze binnenin zouden aantreffen, besloten ze de scène te filmen om de moeilijkheid van hun dagelijks leven te illustreren.

 

Slechts één kitten in de doos

In deze grijs-blauwe kattenreismand zit een kleine rode kitten doodsbang achterin dit noodonderkomen. Ondanks de trauma die hij net heeft meegemaakt, lijkt hij de mens als een redder te zien en haast zich om wat genegenheid te ontvangen. De persoon die filmt, sluit echter snel het rooster om te voorkomen dat hij ontsnapt, en er rijzen snel vragen: Was hij alleen in deze bench? Zo niet, waar zijn de andere kittens?

 

 

Boos heeft het asiel de video op hun Facebook-pagina gedeeld, waarbij ze de lafheid van een dergelijk verlaten aan de kaak stellen: "Lafheid in al zijn glorie. Een mand vanmorgen op een paar stappen van het asiel open achtergelaten. We hebben nog een kitten erin gevonden, maar we kunnen aannemen dat er meer waren die nu in de natuur zijn. En het is nog maar het begin van de zomer."

Helaas, als er inderdaad andere kittens in deze mand zaten, zijn ze niet teruggevonden.

Dit nieuwe geval van wilde verlating herinnert aan het belang van sterilisatie: elk jaar, van de lente tot de herfst, worden de asielen en verenigingen overspoeld met het aantal verlaten kittens en helaas kunnen niet allemaal worden gered. Het is ieders verantwoordelijkheid om de overbevolking van katten te beperken, zodat veel leed kan worden voorkomen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen