Aanbieding

Verzorger knuffelt met haar kat

Iedere kat heeft een andere persoonlijkheid. Wist je dat het ras iets zegt over het karakter?

© Shutterstock

De 10 liefste kattenrassen: dit zijn ware knuffelbeesten

Door Sander Nelisse Redacteur

Bijgewerkt op

Iedere kat is anders en zo ook hun persoonlijkheid. In dit artikel lees je alles over de top 10 liefste en meest zachtaardige kattenrassen ter wereld!

Hoewel alle katten natuurlijk prachtig en liefdevol zijn, steken er een aantal met kop en staart boven uit. Katten kunnen op hun eigen manier uniek en geweldig zijn, maar sommige kattenrassen zijn gewoon beter in het binden of omgaan met mensen of andere dieren. In dit artikel lees je alles over de 10 liefste kattenrassen. 

De 10 liefste kattenrassen ter wereld

Perzische katten

Het zijn zachtaardige, relaxte katten die graag verwend worden. Ook al vergt hun mooie vacht constant aandacht, dat is iets wat ze absoluut niet erg vinden. Perzische katten zijn bijzonder speels, maar niet veeleisend. Ze kunnen gemakkelijk opgaan in een huishouden. Het zijn dan ook ideale familiekatten. De Perzische kat behoort zeker tot de meest zachtaardige kattenrassen.

Sphynx

Sinds enkele jaren plaatsen veel kattentijdschriften de Sphynx aan de top van liefste kattenrassen! Dit is ook geen verrassing wanneer je weet dat deze naaktkatten leven om hun verzorger te plezieren. 

Exotische korthaar

Exotische korthaar katten zijn de perfecte schootkatten. Ze zijn volgzaam, en hunkeren naar genegenheid. Het is zeker geen actief kattenras, en ze komen maar al te graag bij je liggen. 

Bombay

De Bombay wordt ook wel de mini-panter genoemd en zijn een onderscheidend ras met een lakzwarte vacht en ongelooflijk mooie ogen. Bombay's zijn nieuwsgierig en aanhankelijk naar mensen en andere huisdieren. Dit ras is ontwikkeld door een zwarte Amerikaanse korthaar te combineren met een bruine Burmese kat. Dit is één van de liefste kattenrassen vanwege hun intelligentie, zachtaardigheid en sociale karakter. 

Ragdoll

De Ragdoll is misschien wel het liefste kattenras. Deze katten hebben een geweldig karakter en blijven zo naarmate ze ouder worden. Ragdoll's houden van aandacht en genegenheid. Vandaar dat ze helemaal slap worden zodra ze in je armen liggen. 

Abbessijn

Abbessijnen gaan graag met hun verzorgers om. Ze begroeten je liefdevol na een dag werken en gaan vreemden niet uit de weg. Kortom, een geweldige kat om in huis te hebben. 

Cornish Rex

De Cornish Rex geniet van het gezelschap van honden, kinderen en andere katten. Ze kunnen worden getraind om te apporteren wat ze dan ook met plezier zullen doen. Wanneer je op zoek bent naar een lieve kat die enigszins actief is, dan is de Cornish Rex iets voor jou! Ze hebben grote vleermuisoren en een gekrulde vacht. De geschiedenis van dit unieke ras gaat terug tot de jaren '50 in Cornwall, Engeland. Ze zijn het resultaat van een toevallige kruising die bedoeld was om zachte krullen te creëren. 

Birmese kat

Deze lieve poes heeft de lijst met liefste kattenrassen ook gehaald vanwege hun charme en vriendelijke karakter. De Birmezen houden van knuffelen en krijgen graag kusjes van hun verzorgers. Ze zullen met plezier uren op je schoot zitten. Daarnaast zal deze lieve poes niet alleen zichzelf verzorgen, maar ook jou!

Maine Coon

Maine Coons zijn zeer lieve katten die met iedereen overweg kunnen. Dit grote kattenras zal erg gelukkig zijn in een huishouden met meerdere katten of honden. Het is een lieve kat die erg zelfverzekerd en liefdevol is. Ze genieten van je aandacht, maar vragen er niet om. Ze behoren zeker tot de zachtaardigste kattenrassen. 

Ocicat

De Ocicat ziet eruit als een luipaard, maar gedraagt zich eerder als een lieve aanhankelijke hond. De Ocicat stamt af van drie verschillende kattenrassen en kreeg drie persoonlijksheidskenmerken mee: de vriendelijkheid van de Siamees, opgewektheid van de Abessijn en de relaxte houding van de Amerikaanse korthaar. Deze katten zijn zelfverzekerd en erg gehecht aan hun verzorgers. Ze kunnen goed overweg met andere dieren in het huishouden.  

Voor welk kattenras kies jij?

Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet, nu is het aan jou om het liefste kattenras te kiezen. Op basis van hun persoonlijkheid passen ze perfect in bijna ieder huishouden. Het is aan jou om te bepalen welke specifieke eigenschappen een kat moet hebben. Uiteindelijk verdienen al deze lieve katten op de lijst een plekje in een goed gezin.

Lees verder: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

2 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen