Aanbieding

De 10 mooiste kattenrassen

Kat ligt op stoel

De mooiste kattenrassen vindt je in verschillende kleuren: van sneeuwwit tot driekleurig

© Unsplash

Er zijn veel verschillende kattenrassen. In dit artikel lees je alles over de mooiste kattenrassen die je kunt vinden. Kies je favoriet en adopteer een kitten!

Door Sander Nelisse

Bijgewerkt op

Vandaag de dag zijn mensen meer thuis in de hondenrassen dan de kattenrassen. Wist je al dat er ook veel kattenrassen zijn? Er zijn net zo veel verschillende kattenrassen als hondenrassen en daarom verdienen ze ook erkenning. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de 10 mooiste kattenrassen! 

De mooiste kattenrassen ter wereld

Exotische korthaar

De Exotische korthaar behoort tot een van de mooiste katten ter wereld. Het zijn katten met een platte snuit. Over het algemeen kijken ze nogal chagrijnig en zien ze er teleurgesteld uit. Daarnaast vergen ze ook veel onderhoud. Deze katten zijn erg verwaand en verwachten dan ook dat je goed voor ze zorgt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by studleycat (@studleycat) on

Ragdoll

Dit zijn grote, relaxte en halflangharige katten. Ongtwijfeld zal de Ragdoll je betoveren. Dit specifieke ras heeft een indringende blik en een zeer lichte vachtkleur waardoor ze tot de mooiste kattenrassen ter wereld behoren. Als je op zoek bent naar een aanhankelijk ras, dan is de Ragdoll iets voor jou. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshmallow & Peanut (@marshmallow_and_peanut) on

Schotse vouwoorkat

De Schotse vouwoorkat is mooi en uniek. Dit kattenras heeft omgevouwen oren waardoor het lijkt alsof ze altijd smeken om iets. Daardoor zien ze er altijd een beetje triest uit. Er wordt gezegd dat ze afstammen van de boerenkat. Dit maakt ze tot een robuust ras. Het zijn de mooiste katten die erg aanhankelijk zijn, maar niet veeleisend. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiyomame ちよまめ (@chiyo.mame) on

Amerikaanse krulkat

Een Amerikaanse krulkat heeft onmiskenbare gekrulde oren. Deze kat is tevens erg mensgericht. Wanneer je een krulkat adopteert wordt je gewekt door zachte tikjes op je ogen en heerlijke neuskusjes. Bovendien kan een Amerikaanse krulkat goed overweg met andere huisdieren. Ze zijn niet overdreven spraakzaam, maar in bepaalde situaties zullen ze zich laten horen met kleine koerachtige geluiden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @overlandtanker on

Britse korthaar

Zonder twijfel één van de mooiste kattenrassen. De Britse korthaar wordt over het algemeen omschreven als dik en levendig! Hoewel ze mollig zijn, hebben ze een buitengewone verschijning en lijken het net kleine engeltjes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aico (@this_is_aico) on

Ragamuffin

De Raggamuffin! Alleen al door hun naam weet je dat dit een uniek kattenras is en anders dan andere katten. Ze ontspannen zich volledig wanneer je ze vasthoudt, wat er voor zorgt dat je alleen nog maar met ze wilt knuffelen. Ze zijn geboren om te plezieren. Ze kunnen zelfs leren apporteren en aan de lijn lopen. Daarbij behoren ze tot de mooiste kattenrassen van de wereld!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milomute (@lifewithmilomute) on

Maine Coon

Maine Coons zijn gigantische katten, echte reuzen! De katten kunnen net zo groot worden als grote honden. Ooit zo'n grote kat gezien? Bij honden is een dergelijk formaat normaal, maar komt bij katten niet vaak voor. Wie wil er nu niet zo'n beeldschone en gigantisch grote kat?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?Svarog? (@savva_coon) on

Amerikaanse Bobtail

De Amerikaanse Bobtail is erg intelligent en staat bekend om de liefde voor spelletjes. Ze vangen graag insecten en spelen met hun speelgoed. Ze hebben een rechthoekig lichaam met een korte, maar flexibele en levendige staart. Over het algemeen zijn Bobtails schitterende katten, en absoluut de moeite waard om in het lijstje van mooiste katten te worden opgenomen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baby Bobcat (@babybobcatlife) on

Heilige Birmaan

De schoonheid van de Birmaanse kat is duidelijk. Veel mensen hebben de afkomst geprobeerd te achterhalen, maar dat blijft nog steeds een mysterie. Daardoor gaan er veel verhalen rond over dit ras. Bovendien trekt deze kat de aandacht door unieke vachttekeningen en prachtige witte poten, om nog maar te zwijgen over alle vachtkleuren waaronder grijs, blauw, lila, chocolade, rood en crème. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irma the birman (@irmathebirman) on

Manx

De Manx heeft een zeer korte staart, maar maken het goed met hun overdosis charme. Volgens dierenartsen werd het ontbreken van de staart veroorzaakt door een mutatie die hoogstwaarschijnlijk is ontstaan onder de inheemse korthaarpopulatie. De Manx is een zeer intelligent kattenras, zijn goed gebouwd en hyperactief. Als je niet van rustige katten houdt is de Manx de perfecte keuze. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Summer Boy the Manx (@summerboymanx) on

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen