Aanbieding

Silhoutte van een hond en verzorger

Ben je op zoek naar een speciale hondennaam? Hier ben je aan het juiste adres!

© Christin Lola | Shutterstock

Uniek en bijzonder: speciale hondennamen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Verdient jouw nieuwe beste vriend een naam die net zo uniek is als hem/haar? Hier vind je de speciale hondennaam waar je naar op zoek bent!

Je hebt een pup geadopteerd, en loopt al tijden te dubben over de juiste hondennaam. Het moet een naam zijn die bij de hond past, qua formaat, uiterlijk en karakter. Het is dus nog niet zo makkelijk om met een lijstje speciale hondennamen op de proppen te komen. 

Gelukkig heeft Wamiz alle speciale hondennamen van A tot Z voor je op een rijtje gezet, zodat het de zoektocht naar een speciale hondennaam makkelijker maakt. 

Er zijn tal van speciale hondennamen en of je nu een reu of een teefje krijgt, je vindt vast en zeker ook speciale hondennamen voor jouw teefje of reutje inclusief de betekenis. Of het nu gaat om namen uit legendes en mythes, of namen met een bijzondere betekenis. 

 

Speciale hondennamen top 25

Reu Teefjes   
Aries Angel
Bilbo Anjana
Blade Chandra
Damon Delta
Draco Elfie
Godzilla Gnome
Gremlin Gretel
Grinch Hexe
Hulk Indira
Janus Kalypso
Kappa Libra
Kobold Lilith
Loki Medusa
Moon Morgana
Neptun Mystique
Oger Nebula
Orion Nisha
Phönix Pixie
Pumuckl Sabrina
Sams Schlumpfine
Saron Shanti
Taurus Sita
Voodoo Stella
Yeti Unicorn
Zwerg Zuriel

Speciale hondennamen voor reutjes met betekenis

Boeddha

Boeddha komt uit het Sanskriet en betekent "de ontwaakte". Een reutje met de naam Boeddha zal zeker opgroeien als een slimme hond. 

Dobby

Harry Potter bevrijdde een opgesloten huiself genaamd Dobby. De naam past, op basis van het personage, bij kleinere en lichtgebouwde reutjes.  

Frodo

Uit de fantasiewereld van J. R. R. Tolkien: Frodo is een dappere hobbit die worstelt met de invloed en kracht van de ring. Als hondennaam klinkt het mystiek en eigenzinnig. 

Jinx

De vertaling van het Engelse woord "jinx" is "vloek" of als werkwoord "betoveren." In de VS is Jinx een vrij populaire hondennaam voor reutjes. 

Merlijn

Er doen vele mythes de ronde over Merlijn de tovenaar. Een ding is zeker, een hond genaamd Merlijn zal gegarandeerd de familie betoveren. 

Odin

Odin is niet zomaar een god, maar de belangrijkste god uit de Noorse mythologie. Deze naam past perfect bij sterke en majestueuze reutjes. 

Thorin

Thorin Eichenschild is de moedige en onverschrokken koning van de dwergen in „The Hobbit“. De mystische hondennaam is daarom een uitstekende keuze voor zelfverzekerde reutjes. 

Speciale hondennamen voor teefjes met betekenis

Edda

Een goede naam voor een teefje. De naam Edda verwijst naar twee literaire werken die gaan over goden uit Scandinavië. 

Fee

Feeën zijn sierlijke wezens met magische krachten. Jouw teefje mag dan niet in staat zijn om magische dingen te doen, maar ze betoveren mensen met zonder trucjes.  

Luna

Luna is een van de populairste speciale hondennamen voor teefjes, en is tevens een mystieke naam, omdat Luna de maangodin is in de Romeinse mythologie.

Myrte

Harry Potter-fans weten meteen dat dit een speciale hondennaam is. De geest van "Moaning Myrte" was tenslotte altijd uit op het pesten van Zweinstein toen Jenny nog leefde. 

Shiva

Strikt genomen is Shiva een halfgod in het hindoeïsme en daarom meer een naam  voor mannen, maar in Nederland wordt deze speciale hondennaam vaak aan teefjes gegeven. 

Tara

Tara is van oorsprong een Indiase sterrengodin. De naam past erg goed bij een hond die je betovert met een stralend en opgewekt karakter. 

Nog niet de juiste naam gevonden? Bekijk alle hondennamen van A tot Z

Meer ideeën voor hondennamen:  

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen