Australische Silky Terrier

Andere namen: Australian Silky Terrier

Australische Silky Terrier
Volwassen Australian Silky Terrier

Als je op zoek bent naar een kleine hond met veel persoonlijkheid, dan is de Australian Silky Terrier misschien wel het ras waar je naar op zoek bent! Oorspronkelijk gefokt als rattenjager, beschikt de Silky Terrier over een levendige, vrolijke en opgewekte persoonlijkheid, waardoor het een geweldige gezelschapshond is. Deze kleine hond heeft echter niet de klassieke Terrier-houding: blaffen, stoutmoedigheid en kattenkwaad horen erbij!

Algemene informatie Australische Silky Terrier

Hoe oud wordt een Australische Silky Terrier? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Intelligent

Grootte Australische Silky Terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Australian Silky Terrier komt oorspronkelijk uit (je raadt het al!) Australië, toen fokkers de Engelse Yorkshire Terrier mengden met inheemse Australische Terriers om een levendigere vacht te produceren. Uiteindelijk ontstond de ‘Sydney Silky Terrier’, hoewel er twee verschillende standaarden van het ras bestonden. In 1955 werd het ras omgedoopt tot de Australian Silky Terrier en gestandaardiseerd om verdere kruisingen te voorkomen. In zijn geboorteland Australië blijft het ras een populair en geliefd schoothondje.

FCI groep

FCI groep

Groep 3 - Terriërs

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Australische Silky Terrier

 • Australische Silky Terrier
  Australische Silky Terrier
 • Australische Silky Terrier
  Australische Silky Terrier
 • Australische Silky Terrier
  Australische Silky Terrier

  Grootte Australische Silky Terrier

  Teef : 21 tot 24 cm

  Reu : 23 tot 26 cm

  Gewicht Australische Silky Terrier

  Teef : 3 tot 6 kg

  Reu : 3 tot 6 kg

  Vachtkleur Australische Silky Terrier

  Vachttype

  Oogkleur Australische Silky Terrier

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Australische Silky Terrier

  De Australian Silky Terrier is een kleine terriër (hoewel technisch gezien gecategoriseerd als een toy-ras) met schattige korte poten. Over het geheel genomen is dit een robuuste en atletische hond (vooral gezien zijn kleine formaat) en lijkt hij iets langer dan groot. Het hoofd is van gemiddelde lengte en wigvormig, terwijl het gezicht kleine, amandelvormige donkere ogen heeft, kleine, rechtopstaande, driehoekige oren en lang haar dat elegant langs de zijkanten valt. Maar het bepalende kenmerk van de Australische Silky moet de vacht zijn, die absoluut ‘zijdeachtig’ is, perfect recht en bijna mensachtig van structuur.

  Goed om te weten

  De Australische Silky Terrier wordt vaak verward met de immer populaire Yorkshire Terrier - sterker nog, de twee rassen zijn nauw verwant!

  Karakter

  • 100%

   Aanhankelijk

   Op zoek naar een knuffelig schoothondje? De Silky Terrier is een goede keuze. Dit ras is lief, loyaal en toegewijd aan zijn verzorger, hoewel het misschien niet super aanhankelijk is voor mensen buiten zijn directe omgeving.

  • 100%

   Speels

   Voor zo'n kleine hond heeft de Australische Silky zeker veel energie om te verbranden en hij besteedt deze graag aan dagelijkse spelletjes.

  • 66%

   Rustig

   Als je op zoek bent naar een super relaxed en volgzaam ras, dan is de Silky waarschijnlijk niet de juiste keuze. Deze gedurfde hond is dag in dag uit levendig en energiek, maar zal uiteindelijk tot rust komen als hij goed wordt uitgeput en tevreden is.

  • 100%

   Intelligent

   De Silky Terrier staat bekend om zijn indrukwekkende intelligentie en vermogen om snel te leren. Dit kan betekenen dat ze ook jouw zwakke punten kent.

  • 66%

   Jager

   De Silky is een jager in hart en nieren en achtervolgt katten, konijnen, eekhoorns, knaagdieren en wilde dieren zonder angst. Het is het beste om hem in openbare ruimtes stevig aan de lijn te houden, tenzij je er absoluut zeker van bent dat de hond niet in de verleiding komt als er een klein dier verschijnt.

  • 66%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Dit ras is niet noodzakelijkerwijs bang voor vreemden, maar is zeker wantrouwend tegenover hen. Verwacht dat het afstandelijk en gereserveerd is tegenover nieuwe gezichten.

  • 33%

   Onafhankelijk

   De Australian Terrier is erg gehecht aan en afhankelijk van zijn baas.

   Gedrag Australische Silky Terrier

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    Als dit ras goed is aangepast, kan het een paar uur alleen gelaten worden, maar niet langer. Deze hond is graag bij zijn gezin en zal waarschijnlijk een onruststoker worden als hij te lang alleen wordt gelaten.

   • 100%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Een van de beste dingen aan de Silky Terrier is hoe gemakkelijk hij te trainen is. Dit ras is slim, intelligent en alert en leert snel met korte, interessante trainingssessies vol positieve bekrachtiging en beloningen.

   • 100%

    Blaft graag

    Pas op voor de blaf! Deze pup houdt vaak van het geluid van zijn eigen stem en blaft wanneer hij dit nodig acht (wat meestal niet het geval is).

   • 33%

    Neiging om weg te lopen

    Ondanks het jachtinstinct van de Silky wil deze hond niet echt van zijn baas afdwalen.

   • 33%

    Neiging om dingen kapot te maken

    Als de Silky niet te lang alleen blijft en aan zijn behoeften wordt voldaan, zal hij verstandig zijn en geen rommel veroorzaken.

   • 66%

    Eetlust

    Dit ras kan hebzuchtig zijn met zowel voedsel als speelgoed. Meet dagelijks het voedsel af, doe rustig aan met de lekkernijen en laat je niet verleiden!

   • 66%

    Geschikt als waakhond

    De Australische Zijdeachtige Terriër is van nature beschermend, alert en territoriaal, wat betekent dat hij luid blaft tegen indringers - een geweldige kleine waakhond!

   • 100%

    Geschikt als eerste hond

    Hoewel dit ras een beetje stoutmoedig en ondeugend kan zijn, is het vrij gemakkelijk te trainen en kan het een mooie keuze zijn voor een beginnende hondenbezitter die bereid is tijd en moeite in training te steken.

    Lees verder na de advertentie

    Advertentie laden ...

    Is het ras Australische Silky Terrier geschikt voor jou?

    Doe de test

    Levensstijl

    • 100%

     Kan de Australische Silky Terrier in een appartement leven?

     De Silky Terrier past zich vanwege zijn kleine formaat goed aan het leven in een appartement aan. Houd echter rekening met blaffen in flatgebouwen; een krachtig ‘stil’ commando is essentieel!

    • 66%

     Behoefte aan beweging/ sportief

     De Australische Silky heeft een matige en beheersbare bewegingsbehoefte, hoewel hij veel meer beweging vereist dan de meeste andere toy-rassen. Idealiter krijgt dit energieke ras elke dag meerdere korte wandelingen, om het mentaal en fysiek gestimuleerd te houden. Apporteren en andere spellen zullen ook een traktatie zijn!

    • 100%

     Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

     Dit ras is een geweldige kleine reisgenoot, dankzij zijn kleine formaat en aanpassingsvermogen.

     Gezelschap

     • 100%

      Kan een Australische Silky Terrier samen met katten?

      De Silky kan goed overweg met katten als hij vanaf jonge leeftijd van ze heeft leren houden.

     • 66%

      Kan een Australische Silky Terrier samen met honden?

      De Silky kan wat ruig zijn tegenover andere honden, maar een vroege en goede socialisatie kan dit verhelpen.

     • 100%

      Is de Australische Silky Terrier een kindvriendelijke hond?

      De Silky Terrier kan een geweldige gezinsgenoot zijn voor gezinnen met kinderen die begrijpen hoe ze met honden moeten omgaan.

     • 100%

      Is een Australische Silky Terrier geschikt voor ouderen?

      Als een oudere persoon ervaring heeft met honden (vooral Terrier-rassen) en op zoek is naar een beschermend en trouw schoothondje, dan is de Australian Silky Terrier een goede keuze!

      %}

      Wat kost een Australische Silky Terrier?

      Dit ras kost tussen de € 300 en € 450 voor een puppy. 

      Het verzorgen van een hond van deze omvang kost doorgaans tussen de €30 en €50 per maand, inclusief eten, medische/verzekeringen en bijkomende kosten.

      Verzorging

      De mooie, zachte vacht van de Silky Terrier vergt, eerlijk gezegd, nogal veel onderhoud. Het moet elke dag grondig worden geborsteld, anders zullen er snel moeilijk te verwijderen knopen en klitten ontstaan. Regelmatig een bad is vereist; idealiter met een zachte, hypoallergene hondenshampoo om uitdroging van de gevoelige huid van de Silky te voorkomen.

      Haaruitval

      Dit ras verhaart weinig.

      Voeding Australische Silky Terrier

      Hoewel de Silky niet kieskeurig is, geeft hij de voorkeur aan hoogwaardig, compleet en uitgebalanceerd hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor kleine hondenrassen of toy-rassen. Dit moet ook geschikt zijn voor de leeftijd van de hond.

      Gezondheid Australische Silky Terrier

      Hoe oud wordt een Australische Silky Terrier?

      De gemiddelde levensverwachting bedraagt 13 jaar.

      Sterk/ bestendig

      De Silky is redelijk gespierd en stevig vanwege zijn kleine formaat, maar moet toch als binnenhond worden gehouden.

      Kan goed tegen warmte

      De Silky kan warme klimaten verdragen, maar kan bij extreme hitte oververhitten. Zorg altijd voor koud water en schaduw.

      Kan goed tegen kou

      De Silky moet binnenshuis worden gehouden en kan zeker tijdens koude periodes niet buiten blijven.

      Neiging om snel aan te komen

      De Australian Silky Terrier heeft niet zoveel voedsel nodig, dus het kan gemakkelijk zijn om deze hond te veel te voeren. Wees voorzichtig als het om eten gaat en geef niet toe.

      Veelvoorkomende ziektes

      Dit ras is gezond, maar is, zoals de meeste zuivere rassen, gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder:

      Laat een reactie achter over dit ras
      Log in om een reactie te plaatsen