Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Andere naam: Norfolk

Norfolk Terrier en Norwich Terrier
Volwassen Norfolk Terrier

De Norfolk Terrier is een vrolijke kleine hond, makkelijk in gezelschap maar onverschrokken in het veld, de hond houdt van mensen en verafschuwt knaagdieren. Terwijl de Norfolk een uitstekende aanvulling zal zijn in een huishouden, is het belangrijk op te merken dat ze niet helemaal de teddy-beer zijn die ze lijken. Van de muis tot de vos, er is geen grootte van vijand, onder menselijke kniehoogte, die de machtige Norfolk zal intimideren; maar de hond vecht niet om te vechten, en zal geen problemen beginnen, tenzij deze onwelkom gezelschap voelt. Het hond is onafhankelijk en kan haar volk fel beschermen. De Norfolk Terrier heeft veel beweging nodig en is misschien beter geschikt voor het plattelandsleven dan voor de grote stad. Maar het is een erg leuk, ongelooflijk schattig en geweldig gezelschapsdier.

Algemene informatie Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Hoe oud wordt een Norfolk Terrier en Norwich Terrier? :

7

19

12

14

Karakter :

Aanhankelijk Speels Jager

Grootte Norfolk Terrier en Norwich Terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Norfolk Terrier kan onder zijn voorouders voorname terriers rekenen als de Glen of Imaal, rode Cairn Terriers en Dandie Dinmonts. Op een moment in de 19e eeuw, verscheen een onderscheidende roodachtige uitloper onder de pretentieloze en weinig onderscheidende boerderij honden van Norfolk County, die dagelijks werkten om het lokale ongedierte op orde te houden naast andere taken zoals vereist.
Deze uitloper werd uiteindelijk bekend als de Norwich Terrier, en werd in 1932 opgenomen in de boeken van de Kennel Club. Onderweg kreeg ze namen als de Cantab of Trumpington Terrier, omdat de hond eerst was geadopteerd in het Cambridge University leven (waar haar ratting vaardigheden eerste klas waren) en later in stallen in het nabijgelegen Trumpington Street, waar Jodrell Hopkins een bedrijf maakte van het fokken van de schepsels voor zijn medestudenten.
Een van deze Trumper Rags, kwam in dienst van Frank "Roughrider" Jones, die hem fokte met een hunt terrier/Dandie Dinmont kruising genaamd Ninety, hun roodharige kinderen werden een belangrijke terrier familie. In feite is de hond bekend als een Jones Terrier in de States.

Rassen met zowel naar boven als naar beneden gerichte oren bleven werden erkend als hetzelfde ras tot 1964, tot een campagne tot stand kwam om te erkennen dat ergens langs de lijn een stam van Norwich Terriers een heel andere hond was geworden. Uiteindelijk werd dit toegegeven door de UK Kennel Club. De hond met neerstaande oren werd vervolgens gedoopt tot de Norfolk, en werd uiteindelijk de meest populaire van de nauw verwante rassen.

FCI groep

FCI groep

Groep 3 - Terriërs

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Grootte Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Teef : 23 tot 26 cm

Reu : 23 tot 26 cm

Gewicht Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Teef : 4 tot 6 kg

Reu : 4 tot 6 kg

Vachtkleur Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Vachttype

Oogkleur Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Bruin

Uiterlijke kenmerken Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Niet te verwarren, uit angst om aanstoot te geven, met de Norwich Terrier, de Norfolk is een heel klein beetje groter dan de Norwich, en haar oren klapperen naar beneden in plaats van naar boven. De twee rassen worden echter samen beschreven als de kleinste van de werkende terriers. Het sleutelwoord hier is 'working', want de Norfolk moet niet verward worden met een speeltje. De hond is sterk en wendbaar. Zijn donkere kleine ogen gluren dringend op zoek naar liefde of ongedierte. Een perfecte knoopneus bekroont zijn sterke, deur-stop-vormige snuit. Zijn staart staat hoog als een antenne, en de vacht is draadachtig en aan de uiteinden gefranjerd. 

Goed om te weten

Soorten

Norwich Terrier

Norwich Terrier

Karakter

100%

Aanhankelijk

De Norfolk Terrier houdt van mensen, vooral van zijn eigen mensen, en zal zijn genegenheid royaal over de roedel verdelen - hoewel deze gezelligheid meer door spel dan door knuffels kan worden gekanaliseerd.

100%

Speels

La Norfolk is een energieke en intelligente hond, en hij zal serieus gestimuleerd moeten worden om zijn instincten te kunnen vervullen. Als je in een landhuis woont, moedig de hond dan zeker aan de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het reguleren van de plaatselijke knaagdiergemeenschap; zo niet, zoek dan naar surrogaten voor hem in de vorm van stokken en speelgoed.

66%

Rustig

Niet echt. Hoewel hij niet echt neurotisch is, is de Norfolk Terrier wel waakzaam. Zijn actieve kleine ogen en lichaam staan vaak op stand-by terwijl je dacht dat hij in volledige rust was.

66%

Intelligent

Het is een vrij intelligent dier. Als ze je instructies niet opvolgen is dat eerder te wijten aan slechte training of selectief gehoor dan aan een fout in zijn intellect.

100%

Jager

De Norfolk is dol op de jacht. Daar zijn ze immers voor gefokt. Het graafschap Norfolk staat - afgezien van de bloeiende mosterdindustrie - bekend om zijn door sloten omgeven akkerlandschap, dat de voorouders van de Norfolk door de jaren heen veel knaagdieractie heeft opgeleverd.

100%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

De Norfolk is over het algemeen vriendelijk tegen vreemden, maar zal niet aarzelen om op te treden als ze voelt dat haar volk wordt bedreigd.

33%

Onafhankelijk

De Norfolk Terrier heeft een sterk onafhankelijk karakter zoals past bij zijn roeping om ratten te vangen, dus een stevige training is essentieel om de hond te laten uitgroeien tot een verantwoordelijke volwassen hond.

Gedrag Norfolk Terrier en Norwich Terrier

33%

Kan goed alleen zijn

De Norfolk Terrier kan goed alleen blijven voor een redelijke tijd, maar kan destructief worden of proberen zich vrij te graven als ze langer wordt achtergelaten dan de hond billijk acht.

100%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

De Norfolk Terrier is vrij eenvoudig te trainen, en het is essentieel dat eigenaars dat doen, want de hond kan nogal een vrije geest zijn zonder de opleiding die nodig is voor deelname aan de conventionele samenleving.

66%

Blaft graag

De Norfolk is niet de ergste blaffer, maar kan wel vervelend worden als slechte gewoonten niet vroegtijdig worden ingeperkt. Vooral kleine snel bewegende dieren brengen de vocale kant van de Norfolk Terrier naar boven.

66%

Neiging om weg te lopen

De Norfolk Terrier is enigszins vatbaar voor ontsnapping, vanwege zijn uitstekende graafvaardigheden en het feit dat hij zo snel wordt afgeleid door het verschijnen van kleine harige dingen. Perimeters moeten zorgvuldig worden beveiligd, en de hond moet adequaat worden gemerkt - wellicht met GPS-locatiezenders - aangezien de hond dezelfde kleur heeft als het platteland.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Deze energieke kleine terriër kan overgaan tot daden van vernieling als zijn training slecht is en zijn behoefte aan stimulatie niet wordt beantwoord door zijn verzorgers..

66%

Eetlust

Hoewel de Norfolk Terrier niet bijzonder gulzig is, stapelt hij de kilo's op als je de hond 24 uur per dag snacks aanbied en niet voldoende beweging geeft.

100%

Geschikt als waakhond

De Norfolk Terriër is een scherpe en waakzame waakhond die een doordringend alarm laat horen als hij voelt dat zijn eigendom wordt bedreigd, en zal waarschijnlijk proberen de indringer zelf te arresteren - vooral als deze kleiner is dan hij is en bedekt is met haar.

100%

Geschikt als eerste hond

Beginnende hondenbezitters die de tijd en energie hebben voor een beetje handigheid zullen beloond worden met een trouwe, handelbare, maar vrijdenkende terriër die het huis zal opfleuren met zijn aanwezigheid.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Norfolk Terrier en Norwich Terrier ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Norfolk Terrier en Norwich Terrier geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

66%

Kan de Norfolk Terrier en Norwich Terrier in een appartement leven?

De Norfolk Terriër is niet ideaal voor het leven in een klein apartement, omdat hij graag rondrent. Ook moet worden opgemerkt dat de stad niet zijn ideale omgeving is, aangezien het een plattelandshond is en geen groot bewustzijn heeft voor snel rijdende voertuigen (tenzij ze op knaagdieren lijken).

66%

Behoefte aan beweging/ sportief

De hond heeft minstens een uur beweging per dag nodig, bij voorkeur in het park waar ze echt voluit kan gaan (mits ze getraind is om terug te keren). De Norfolk Terrier heeft een goed uithoudingsvermogen en vergezelt je ook graag op wandelingen.

100%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

De Norfolk Terrier staat bekend als een goede reiziger, is draagbaar en staat open voor nieuwe ervaringen.

Gezelschap

33%

Kan een Norfolk Terrier en Norwich Terrier samen met katten?

De Norfolk Terrier is geen ideale huisgenoot voor een kat, omdat ze hen er redelijkerwijs van verdenkt ongedierte te zijn en kan proberen hen te grijpen - wat zelden goed afloopt voor beide schepsels. Ook hamsters, gerbils en vogels zijn provocerend voor deze natuurlijke jager.

66%

Kan een Norfolk Terrier en Norwich Terrier samen met honden?

Zijn voorouders werden gefokt om in roedels te jagen, dus zolang ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, zou jou Norfolk moeten genieten van het gezelschap of zelfs het samenwonen met soortgenoten.

100%

Is de Norfolk Terrier en Norwich Terrier een kindvriendelijke hond?

De Norfolk houdt van kinderen, kinderen houden van de Norfolk, zolang beide partijen van jongs af aan aan de andere soort gewend zijn. Voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat onhandige kinderen de hond aanhalen.

100%

Is een Norfolk Terrier en Norwich Terrier geschikt voor ouderen?

Een oudere persoon met de mobiliteit om zijn Norfolk voldoende beweging te geven, zou in deze hond een gewillige en meer dan stimulerende metgezel moeten kunnen vinden.

%}

Wat kost een Norfolk Terrier en Norwich Terrier?

De gemiddelde prijs voor een Norfolk Terrier hond ligt tussen de €645 - €1100.

De Norfolk Terrier kan ongeveer 40 Euro per maand kosten aan voeding en onderhoud.

Verzorging

De Norf moet twee keer per jaar met de hand geplukt worden om plaats te maken voor nieuwe groei. Deze vaardigheid kan gemakkelijk worden gedaan door de verzorgers van de hond, of worden uitbesteed aan een gerenommeerde plaatselijke hondensalon.

Haaruitval

De verharing is matig, maar dit ras wordt beschouwd als hypoallergeen.

Voeding Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Gewoon hondenvoer van goede kwaliteit is goed voor deze terriër, hoewel voorzichtigheid geboden is, want te veel eten kan er al gauw toe leiden dat zijn kleine lichaam de neiging krijgt om aan te komen.

Gezondheid Norfolk Terrier en Norwich Terrier

Hoe oud wordt een Norfolk Terrier en Norwich Terrier?

12-14 jaar.

Sterk/ bestendig

De Norfolk Terriër is een sterke hond, gefokt voor serieus buitenwerk en gevechten met knaagdieren en ander ongedierte die hem meer dan evenaren in grootte.

Kan goed tegen warmte

Zijn vacht is goed ontworpen, als een thermosfles, om hem koel te houden bij warm weer en warm bij koud weer. Zoals bij elke hond is oververhitting echter een ernstig probleem als het zich voordoet, dus moet ervoor worden gezorgd dat de hond op zonnige dagen niet te hard werkt en dat ze voortdurend toegang hebben tot schaduw en schoon drinkwater.

Kan goed tegen kou

De vacht is zeer geschikt om de hond te isoleren van de beproevingen van een lange winterwandeling, maar ga niet te ver.

Neiging om snel aan te komen

De Norfolk Terrier heeft de neiging om aan te komen, vooral als ze te veel eten krijgt en/of te weinig traint.

Veelvoorkomende ziektes

Mitralisklepziekte (MVD)

Patellaire luxatie

Cataract

Lensluxatie

Glaucoom

  • Coloboma
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen