Aanbieding

Puppy's in nieuws huis

Is jouw huis al puppyproof?

© Little Hand Creations| Shutterstock

Je huis 'puppyproof' maken: Wat moet je hier voor doen?

De redactie

Online sinds

Een puppy brengt vreugde en geluk, maar ook verantwoordelijkheid. Daarom hebben we de beste tips voor een hondbestendig huis verzameld.

Moeten alle verzorgers hun huis ‘hondveilig’ maken?

Er zijn geen regels waar je aan moet voldoen, maar met een paar aanpassingen kan een hond zich in het nieuwe thuis ook veilig voelen. Deze kleine aanpassingen zijn bijvoorbeeld het vastbinden van losse elektriciteitsdraden, het verwijderen van giftige planten en het uit de buurt houden van andere giftige producten.

Het puppyproof maken van je huis: een stap-voor-stap gids

Laten we beginnen met de keuken, een plek vol potentiële gevaren voor honden. Zorg ervoor dat alle schoonmaakproducten buiten het bereik zijn van nieuwsgierige honden. Onze viervoeters zijn dol op ontdekken, waarbij ze meestal aan spullen ruiken of likken. Open kasten zijn een uitnodiging voor elke hond. Houd daarom kasten gesloten en plaats eventueel kindersloten.  

Pup met schoonmaakproducten | Reshetnikov_art | Shutterstock

Ook moet de hond uit de buurt van eten, vooral chocolade, blijven. Veel pups eten alles wat ze tegenkomen, maar chocolade is giftig voor honden. Slechts een paar hapjes kunnen ernstige gezondheisdsproblemen veroorzaken, waaronder orgaanfalen. Ander eten wat echt niet goed is voor honden: avocado’s, druiven (en rozijnen), macadamianoten, uien, knoflook en koffie.

Veel verzorgers houden de kamers op de bovenverdieping liever huisdiervrij. Dit geeft je niet alleen een beetje meer persoonlijke ruimte, ook heeft dit als voordeel dat je deze kamers niet huisdierveilig hoeft te maken. Als een nieuwsgierige hond alsnog naar boven rent, kun je eventueel babyhekjes plaatsen.

Wat is de beste manier om draden puppyveilig te maken in een appartement?

Woonruimtes als slaapkamers en woonkamers moeten ook huisdierveilig zijn. Het grootste gevaar hier zijn losse draden. Deze staan erom bekend onweerstaanbaar te zijn voor honden die graag op dingen kauwen! Bind ze vast en gebruik indien nodig special ontworpen kabelbeschermers. Deze zijn te koop in dierenwinkels of online en zijn in veel verschillende stijlen te vinden.

Puppy met een stopcontact | Nikolai Tsvetkov | Shutterstock

Hoe maak je je huis huisdiervriendelijk, vooral voor honden?

Het huis puppyproof maken is de eerste stap naar een huisdiervriendelijk huis. De tweede stap is jezelf en je gezin huisdierveilig maken. Houd bijvoorbeeld de keuken- of garagedeur gesloten. Zo zijn er minder kansen voor jouw viervoeter om kattenkwaad uit te halen. Opruimen is niet alleen goed voor een net huis, maar ook voor het voorkomen van ongelukken!

Ik krijg een puppy! Wat moet ik voor die tijd doen?

Doe altijd een volledige inspectie van je huis en tuin voordat de nieuwe puppy arriveert. Waarschijnlijk ben je te druk met de puppy wanneer de hond in huis komt, dus is het beter om dit van tevoren te doen. Ga door elke kamer en zoek naar mogelijke risico’s. Als je denkt dat iets een probleem kan zijn, is dit waarschijnlijk ook zo!

Het hondenbestendig maken van je huis hoeft helemaal niet duur of veel werk te zijn. Het is vooral een kwestie van logisch nadenken. Nu weet je ook wat de minder voor de hand liggende gevaren zijn, zoals planten en ‘menseneten’. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is jouw huis huisdiervriendelijk te maken. Daarna is het tijd voor het beste moment in het leven van een hondenverzorger: het moment waarop je nieuwe beste vriend mee naar huis komt!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen