Amerikaanse Akita

Andere namen : Akita, American Akita

Foto: volwassen hond ras Amerikaanse Akita
Foto: puppy ras Amerikaanse Akita
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Amerikaanse Akita heeft een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 61 tot 66 cm
Reu 66 tot 71 cm

Volwassen gewicht

Teef 45 tot 60 kg
Reu 45 tot 60 kg
Vachtkleur
Zwart Wit Bruin Blauw Rood
Vachttype
Kort Lang
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Amerikaanse Akita kost tussen de 800€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Amerikaanse Akita

Oorsprong en geschiedenis van de Amerikaanse Akita

Oorspronkelijk heeft het dezelfde wortels als de Japanse Akita. Vanaf de 17e eeuw werden de Akitas matagis (of berenjachthonden) gebruikt als aanvalshonden in de regio Akita. Vanaf 1868 werden ze gekruist met tosa's en mastiffs, waardoor ze in omvang groeiden. In plaats daarvan verdwenen andere typische Spitz-kenmerken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen politieagenten de opdracht om alle honden (behalve Duitse herders) gevangen te nemen om kleding voor de soldaten te maken. Veel liefhebbers van dit ras probeerden deze wet te gebruiken voor de bescherming van de honden door simpelweg hun honden te kruisen met Duitse herders. Zo kwam het dat er aan het einde van de oorlog drie verschillende Akita-soorten waren, ook al bestonden er niet veel: de Matagis Akita's, de vechthond Akita's en de Akita-Duitse Herder-kruisingen. Veel honden werden naar de Verenigde Staten gebracht om het ras daar verder te ontwikkelen. De eerste Amerikaanse Akita-club werd opgericht in 1956. In 1972 werd het ras officieel erkend. Sindsdien hebben Japan en de VS nooit overeenstemming kunnen bereiken over welk land de beschermheer van het ras zou moeten zijn. Daarom zijn de Amerikaanse Akita en de Japanse Akita tegenwoordig heel anders, omdat er geen Japanse afstamming is gekruist met het Amerikaanse hondenras.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Amerikaanse Akita

  • Groep 5 - Spitsen en oertypen

  • Section 5 : Asian Spitz and related breeds

Opvoeding van de Amerikaanse Akita

Het zijn geen werkhonden zoals bijvoorbeeld een Duitse herder. Soms zijn ze koppig en ze houden niet van verplichtingen en beperkingen. Het is belangrijk dit te onthouden tijdens de opvoeding. 

Als verzorger van deze hond moet je een goede dosis doorzettingsvermogen, geduld en evenwichtigheid tonen om de juiste opvoeding te realiseren. Ze vervelen zich nogal snel, dus voorkom herhaling en houdt de opvoedingssessies kort en speels. 

Bovendien is het van belang dat de relatie tussen verzorger en hond uitstekend is om de opvoeding in de eerste plaats te laten slagen. 

Aggresieve opvoedingsmethodes worden sterk afgeraden, omdat dit enkel leidt tot een beschadiging van de relatie tussen hond en verzorger. 

Verwacht geen wonderen en een grote gehoorzaamheid bij het opvoeden van deze hond. Als ze iets niet begrijpen, zullen ze ook niet gehoorzamen. Als ze al een bevel opvolgen dan doen ze dat op hun eigen tempo en enkel wanneer ze dat zelf willen. 

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Amerikaanse Akita

De prijs van een Amerikaanse Akita varieert afhankelijk van hun oorsprong, leeftijd en geslacht. Gemiddeld kost een hond met een stamboekinschrijving ongeveer €1100 De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor meer dan €3000.

Een gemiddeld budget van ongeveer €120 per maand is voldoende om aan de behoeften van deze hond te voldoen in de vorm van voedsel van hoge kwaliteit en de gebruikelijke zorgkosten per jaar.

Wil je een hond van het ras Amerikaanse Akita?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Amerikaanse Akita ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Amerikaanse Akita geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: