Aanbieding

Australische herder met t-shirt

Als de buik van de hond van de ene op de andere dag groter wordt, denkt haar familie dat ze binnenkort moeder zal worden.

© Facebook Cabinet Vétérinaire de Saint Jean de Sixt / Selarl Vetomontagne

Gezin denkt dat Australische herder zwanger is, maar er blijkt iets heel anders in haar buik te zitten

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een Franse familie dacht dat hun hond zwanger was maar de dierenarts had slecht nieuws voor de familie.

Het 9-jarige Australische herder teefje Gipsy is niet gesteriliseerd en heeft nog nooit pups gehad. Als de buik van de hond van de ene op de andere dag groter wordt, denkt haar familie dat ze binnenkort moeder zal worden, maar niets blijkt minder waar.

Gypsi's toestand verslechtert

In de daarop volgende dagen wordt de gezondheidstoestand van de hond steeds zorgwekkender. Haar buik groeit, ze verliest haar eetlust en heeft vaginale afscheiding. Dus besluit Gipsy's familie om de hond naar de dierenarts te brengen om er zeker van te zijn dat zij en de veronderstelde puppy's in orde zijn.
Ter plaatse vernemen ze dan het verschrikkelijke nieuws: Gipsy is niet drachtig, maar lijdt aan iets wat ook voor de dierenarts een absolute primeur is. Op röntgenbeelden zijn meerdere ophopingen van vocht te zien. Om de oorzaak te achterhalen besluit de dierenarts daarom de buikwand van de teef operatief te openen.

Een cyste van 6 kg

De dierenarts constateerde dat de baarmoeder van het teefje overdreven opgezwollen was en volledig gevuld was met een cyste van 6 kg. Vervolgens wordt ontdekt dat het een zeldzame vorm van baarmoederontsteking is die kan optreden na blootstelling aan hitte, maar waarvan de oorzaken nog niet volledig bekend zijn.
Vandaag de dag is Gipsy gelukkig weer helemaal hersteld van deze zeldzame ziekte die niet-gesteriliseerde teven kan treffen. Nog een reden die pleit voor sterilisatie zodra de verzorgers besluiten dat hun teef niet (meer) drachtig mag worden.
Er is een foto van de baarmoeder - maar wees voorzichtig: niet voor de zwakke maag.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen