Aanbieding

Röntgenfoto van zwarte spaniël puppy met 6 pootjes en 2 vulva's
© Greenacres Rescue - Facebook

'Zeemeermin' puppy met 6 poten achtergelaten op parkeerplaats: 'Nog nooit eerder gezien'

Door Mae White

Online sinds

In de steek gelaten en in nood aangetroffen, vreesden redders en dierenartsen dat de poten van deze kleine pup haar op lange termijn zouden kunnen beschadigen.

Toen de 11 weken oude Spaniel puppy in de steek werd gelaten in Pembrokeshire, Wales, waren het reddingsteam en de dierenarts verrast toen ze ontdekten dat ze twee extra ledematen en een extra vulva's had. 

Onder de hoede van Greenacres Rescue wisten ze dat er aanvullende tests nodig zouden zijn om haar toekomst te vast te stellen.

Een spoedeisende beoordeling

Röntgenfoto's onthulden dat de misvorming van de arme pup het gevolg is van een extra heupgewricht en twee extra samengevoegde poten. Haar bekken is niet goed gevormd, wat betekent dat haar rechterachterpoot geen spiermassa heeft.

Het team van dierenartsen noemde de kleine pup Ariel, dit vanwege haar zeemeerminachtige uiterlijk. De artsen besloten om het rustig aan te doen en de puppy de eerste maand regelmatig te controleren en haar te laten wennen aan haar beproeving.

Kijk hier naar de foto's van de puppy:

Een nieuw begin

Na verloop van tijd zal Ariel geopereerd moeten worden om haar extra ledematen en mogelijk zelfs haar normale achterpoot te verwijderen. De extra vulva wordt ook verwijderd als ze gecastreerd wordt, waarna ze veel tijd nodig zal hebben om te rusten en bij te komen. 

Op dit moment brengt ze tijd door in haar pleeggezin en geniet ze gewoon van het puppy-zijn. Met veel steun van het publiek en haar team van verzorgers is dit speciale meisje in goede handen en goed op weg om het gelukkige leven te vinden dat ze verdient.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen