Aanbieding

Hond of kat? Wat je als eerste ziet zegt alles over je persoonlijkheid

Rorschach test with dog cat option dog-cat-happy

Zie jij een hond of een kat op deze foto?

© Shutterstock

Vrolijk, ambitieus, temperamentvol of energiek? Deze huisdieren foto verraadt je persoonlijkheid.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Reeds sinds de jaren 1960 werken psychologen over de hele wereld met deze beroemde karaktertest.  Als de Rorschach-test (inktvlektest) geen uitslag geeft, ben je technisch gezien overleden. De Zwitserse psycholoog Hermann Rorschach bedacht de test om meer te weten te komen over patiënten die het moeilijk vonden om over hun gevoelens te praten. 

Door de jaren heen is er steeds meer kritiek op de Rorschach test gekomen. Sommige psychologen vonden de test te ingewikkeld, anderen twijfelde aan de betrouwbaarheid van de interpretaties. Toch wordt hij af en toe nog gebruikt en door de vele kritiek is er zo vaak naar gekeken dat een aantal deskundigen de inktvlekkentest zien als een van de best onderbouwde testen. 

Wie ben jij?

Dog or cat?
©Shutterstock

Zie jij een kat?

Kijk eens goed naar deze foto. Zie je twee katten? dan ben je een onafhankelijk persoon. Je weet jezelf prima te vermaken en hebt geen gezelschap nodig om plezier te hebben. Je kiest je eigen weg en bekijkt de wereld niet vanuit de meningen van anderen maar vanuit je eigen unieke standpunt.

Je bent ook erg nauwkeurig in je doen en laten. Graag zet je de puntjes op de i en dat kan bij bepaalde mensen soms wat eigenwijs en pendant overkomen. Koppigheid is dit type persoonlijkheden niet vreemd, maar zelf hebt je het liever over rechtdoorzee. 

Zie jij een hond?

Maar zie jij geen kat maar een hond met lange oren op dit plaatje, dan vindt jij het heerlijk om veel tijd met je vrienden door te brengen. Of jullie samen praten, plezier maken of juist serieus zijn, goed gezelschap kan jou intens gelukkig maken. Je besteedt veel tijd aan je vrienden. 

Van je hart maak je geen moordkuil. Voor anderen ben je soms een open boek.  Je bent down to earth, soms serieus, maar altijd gastvrij.

Klinkt dit herkenbaar? Vergeet dit artikel niet met je vrienden te delen om te zien of het ook bij hen klopt! 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen