Aanbieding

Ongelooflijke reddingsactie: hond op bijzondere manier losgemaakt uit konijnenhol (video)

Hond zit klem in konijnenhol dog-wow

De hond hond kon niet meer uit het konijnenhol komen

© Bracken Jelier / Facebook

Niets is erger dan een huisdier dat wegloopt en vervolgens zoek raakt. Maar deze verzorger zocht en vond de redder in nood.

 

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds

Toen haar hond Flossie al meer dan 24 uur vermist was, plaatste verzorger Bracken Jelier een wanhopige oproep op Facebook.

Bracken vreesde dat Flossie, als terriër, een konijnenhol had gevonden, zich erin had gewaagd, en nu klem zat.  Alleen de vraag was - welk konijnenhol? Er waren er honderden in haar buurt in Devon, een plaatsje in Zuid-Engeland. !

Hulp uit onverwachte hoek

Verdrietig begonnen Bracken en haar partner alle konijnenholen in de omgeving af te zoeken met behulp van  ondergrondse camera's  Steeds weer lieten ze de camera naar binnen zakken in de hoop dat ze een glimp zouden opvangen van hun geliefde Flossie, maar dit alles tevergeefs.

Op de dag dat Flossie al twee dagen zoek was, kreeg Bracken een telefoontje van een man die vertelde dat hij, wat hij noemde, 'Aardhonden' bezat.  Dit bleken twee Jack Russells, Major en Misty genaamd, die speciaal getraind waren om konijnenholen in te gaan en klemgeraakte honden terug te vinden! Door speciale opsporingsapparatuur konden Major en Misty niet óók zoekraken.

Emotionele hereniging 

Slechts enkele nadat het zoekteam was versterkt met de komst van Major en Misty,  belden de buren van Bracken met nieuws. Ze beweerden hondengeblaf te horen uit een gat in een nabijgelegen veld. Major en Misty konden aan de slag.  Zodra de aardhonden het exacte gat hadden getraceerd, sloegen de mensen aan het graven. En binnen een paar minuten, verscheen Flossie's kleine gezichtje vanonder het vuil!

Na 56 uur vermist te zijn geweest, werd het hondje eindelijk uit de grond getrokken en terug in de armen van haar verzorger gelegd. Het was een emotioneel moment.

Opgelucht en ongelooflijk blij schreef Bracken Jelier het volgende op haar Facebookmuur:

'ZE IS GEVONDEN!. Flossie is eindelijk terug!. We zijn onvoorstelbaar gelukkig. Het is een heel lang verhaal, vol met rare gebeurtenissen en toevalligheden dat maakte dat we haar nadat ze 56 uur onder de grond had gelegen weer terugvonden. We zijn zo blij Flossie eindelijk weer thuis te hebben. Behalve een paar kilo's minder en een tikkie uitgedroogd maakt ze het uitstekend. Bedankt iedereen die erbij betrokken was. En vooral onze held Tom, met Major en Misty, de Jack Russels. Geplaatst bij Bracken Jelier op Donderdag, 28 april 2022.

Hoewel ietsiepietsie magerder, maakt Flossie het uitstekend. Ze heeft haar oude leventje weer opgepakt alsof er niets aan de hand is. Laten we hopen dat ze voorlopig geen niet konijnenholen onderzoekt!

Ook interessant: 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen