Aanbieding

Hond treft wolf tijdens een wandeling: niemand had deze reactie verwacht (video)

Hond en wolf dog-wow

Een wonderbaarlijke ontmoeting

© YouTube

Wat gebeurt er wanneer een hond een wolf tegenkomt tijdens een wandeling in het bos? Wellicht gaat het helemaal fout en breekt er een gevecht uit of zien we een liefdevolle band ontstaan tussen beiden? Bekijk snel de video!

Door Sander Nelisse

Online sinds

Ondanks dat een wolf als 'ie klein is er ook vrij schattig uitziet is het zo dat de wolf natuurlijk nog steeds een wild dier is die met onverwachts gedrag gevaarlijk uit de hoek kan komen. 

De honden die afstammen van de wolf zijn inmiddels zo gedomesticeerd dat ze in niets meer lijken op hun voorouders. Echter zijn er nog steeds honden te vinden die een ontmoeting met een wolf wel kunnen waarderen. 

Hond en wolf - liefde op het eerste gezicht

Het verhaal gaat over de Belgische herder Malinois, die terwijl hij met zijn verzorger op pad is voor een wandeling in het bos. Tijdens deze wandeling komt de hond onverwachts een oude vriend tegen uit zijn puppy tijd. Het gaat hier om de wolf, die door de man werd verzorgd en samen opgroeide met de hond totdat deze werd vrijgelaten in het wild. Het bleek dat de dieren elkaar nog herinnerde. 

De vreugde van beide viervoeters bij het weerzien is een lust voor het oog. Ze beginnen direct met elkaar te spelen. En hoewel het er voor een buitenstaander soms best bedreigend uit zou kunnen zien is er echt niets aan de hand. 

Alles over het ras: de Belgische Herder

Een wolf als vriend

Hoewel deze ontmoeting tussen de wolf en de hond bijzonder mooi is, is het goed om te onthouden dat de reactie van een wild dier vaak onvoorspelbaar zijn. Wees daarom altijd voorzichtig als je tijdens het lopen wilde dieren tegenkomt. Laat tevens je hond niet loslopen in bosgebieden waar dat niet mag, maar doe dit op de daarvoor bestemde hondenlosloopgebieden. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen