Aanbieding

Matrozen op Antartica zien iets ongewoons op het ijs lopen en nemen het mee aan boord
© Fox News - YouTube

Matrozen op Antartica zien iets ongewoons op het ijs lopen en nemen het mee aan boord

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Zeelieden op Antartica zijn voorbereid op allerlei extreme situaties, maar wat ze eind mei tegenkwamen, was iets dat ze nog nooit eerder hadden gezien. 

Het vreemde incident vond slechts een paar weken geleden plaats in de buurt van een olieterminal in de Arctische zone. 

Een Russische ijsbreker baande zich een weg door het dikke ijs toen de zeelieden plotseling iets vreemds in de verte zagen bewegen. 

Hond overboord

Toen ze wat dichterbij kwamen realiseerden ze zich dat het een jonge hond was! Wat een hond daar alleen deed was een raadsel, maar het was direct duidelijk dat het arme beest hulp nodig had. 

De Samojeed was uitgeput en hongerig en aarzelde niet om hulp te vragen aan de zeelieden. In de video die door de zeelieden is gemaakt, is te zien hoe blij de hond is op het moment dat hij mensen ziet. Haar staart kwispelt hevig!

Samojeed gered

De zeelieden lieten direct een ladder naar het ijs zakken, zodat de hond aan boord kon klimmen. Op het schip kregen ze de welverdiende aandacht en zorg. 

Na wat onderzoek werd ontdekt dat de prachtige hond Aika heette en toebehoorde aan iemand in een nabijgelegen dorp, waar ze al meer dan een week werd vermist. Ze werd snel teruggebracht naar haar zeer opgeluchte baasje. 

We hopen dat ze niet meer alleen het ijs op gaat, want dat is toch wel een gevaarlijke plek voor een hond!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen