Aanbieding

Hond met hartaanval en snijden van oor

De video is viraal gegaan op het internet.

© Cristian Pinnas / Facebook

Hond krijgt een hartaanval: zonder aarzelen snijdt verzorger zijn oor open en redt zijn leven (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

De hond krijgt een hartaanval en zijn verzorger redt zijn leven door zijn oor eraf te snijden en andere levensreddende handelingen uit te voeren.

Het waren intense momenten voor Cristian Pinnas, een Sardijnse jager, en zijn partner Claudia Cucchi, tijdens een jacht in het open veld.

Een van hun jachthonden, Marley, kreeg een gezondheidsprobleem en zakte plotseling trillend naar de grond.

Hartstilstand bij de hond en snijden in het oor

Zodra hij werd gealarmeerd door zijn partner, aarzelde de jager uit Nuoro niet om in te grijpen en te proberen het leven van zijn dier te redden. Het was teamwork dat een snelle reactie mogelijk maakte, met hartmassage en een snede aan het oor om de bloeddruk te verlagen, gevolgd door water en cortison.

Op maandag 20 november deelde Cristian Pinnas op Facebook de reeks handelingen die hebben geholpen om de hond te reanimeren, gefilmd door de camera gedragen door de vrouw, en enkele foto's van de viervoeter. In de video, die in enkele uren bijna 600 opmerkingen en bijna 4000 reacties kreeg, is te zien hoe Claudia, terwijl ze achter Cristian aan loopt met de honden, de gezondheidsproblemen van Marley opmerkt.

Het was verbazingwekkend hoe koelbloedig de man was die zijn bezorgdheid over de gezondheidstoestand van zijn trouwe hond opzij wist te zetten en zijn leven wist te redden.

"Ondanks de schrik zijn we erin geslaagd je te redden, en dat is het belangrijkste," voegt hij er op een ironische toon aan toe, "Ik heb genoeg aan mijn eigen gezondheidsproblemen, ik heb geen behoefte aan gezelschap."

Gelukkig herstelde Marley en kwispelde gelukkig, alsof hij zijn mens wilde bedanken. Later werd de viervoeter naar de dierenarts gebracht voor onderzoek.

Honderden mensen hebben gereageerd op de video en hebben hun bewondering geuit voor de snelle reactie van Cristian ten opzichte van zijn trouwe vriend. Anderen hebben echter beweerd dat de hond geen hartaanval had, maar epileptische aanvallen of hypoglycemie.

Hartinfarct bij de hond: wat te doen?

We weten helaas niet precies wat er met de hond aan de hand was, het is echter wel zo dat als de hond een hartaanval zou hebben, dit een radicale toegepaste strategie zou kunnen zijn dat een uiterst redmiddel is om het dier te redden. Let wel op "om reanimatie uit te voeren, is het essentieel dat er geen hartslag en ademhaling is. Deze controle is cruciaal om te beslissen of je wel of niet moet beginnen met reanimatie." 

Al met al zijn we blij dat Marley het overleefd heeft en hopelijk hoeft hij dit niet nog een keer mee te maken! 

Kijk naar de beelden :

Als je twijfels of vragen hebt, neem dan contact op met je dierenarts en doe vooral niets zonder te weten waar je mee bezig bent!

Als je twijfels of vragen hebt, neem dan contact op met je dierenarts en doe vooral niets zonder te weten waar je mee bezig bent!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen