Aanbieding

Röntgenfoto Labradoodle geeft hondenouders schrik van hun leven

Röntgenfoto  van Dolly dog-wow

Het begon als een heerlijke stranddag maar eindigde als een nachtmerrie bij de spoedkliniek waar hond Dolly moest vechten voor haar leven.

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

De aangrijpende post van Chelsea Finn op Facebook laat zien hoe snel zorgeloos spelen met je geliefde viervoeter kan omslaan in een levensgevaarlijke situatie. Met haar bericht wil ze andere hondenouders waarschuwen, want een zogenaamd mooie dag aan het strand blijkt onverwachte valkuilen te hebben.

Apport!

Chelsea verblijft een weekendje aan de kust met haar Labradoodle Dolly. De viervoeter is dol op apporteren. De dag van het incident spelen ze de hele dag met een bal op het strand. Die avond bij thuiskomst, begint het drama.

Dolly is duidelijk niet in orde en blijft overgeven. Ze is lusteloos en lijkt steeds zieker te worden. Chelsea brengt Dolly zo snel mogelijk naar de spoedkliniek om haar trouwe viervoeter te laten onderzoeken. Wanneer de dierenarts een röntgenfoto maakt blijkt de situatie ernstiger dan verwacht. 

Zandkoliek bij honden

De darmen van de hond blijken vol met zand te zitten. Waarschijnlijk kreeg Dolly elke keer als zij de bal oppakte op het strand een hap zand binnen en slikte deze door. 

Deze zandophoping in de darmen noemen we een zandkoliek. Een zeer gevaarlijk fenomeen dat voor veel pijn, darmverdraaiing en scheuren in de darmwand kan leiden met zelfs de dood tot gevolg.

De enige manier om Dolly te redden zou een operatie zijn. De dierenartsen waarschuwden Chelsea dat dit moeilijk zou zijn, en dat het herstel erg lang zou kunnen duren.
 

Houd je viervoeter in de gaten

Gelukkig was de operatie succesvol en is Dolly gered! Chelsea kan opgelucht ademhalen. Na twee dagen in de kliniek te hebben doorgebracht, werd ze ontslagen en kon ze weer naar huis om bij haar moeder te zijn. 

Nu het zomer is, is het waarschijnlijk dat je jouw viervoeter weer meer meeneemt naar de kust. Voor een zorgeloze stranddag moet je op de hoogte zijn van de mogelijke gevaren. Denk aan: scherpe voorwerpen in het zand, sterke stromingen, het risico op een zonnesteek, en natuurlijk, zand inslikken. Houd je hondje dus te allen tijden goed in de gaten!

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen