Aanbieding

68 honden in beslag genomen bij fokker in Booischot

68 honden in beslag genomen bij fokker in Booischot

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

Je wilt deze advertentie delen:

68 honden werden eind mei bij een Belgische fokker in beslag genomen. Door een vreselijk ongeval was de man niet meer in staat voor de viervoeters te zorgen.

Fokker in nood trekt aan de bel

25 mei nam een fokker uit het Belgisch Booischot contact op met de dierenbescherming. De man gaf aan geen zorg meer te kunnen dragen voor zijn honden. Toen de medewerkers van de dierenbescherming van Mechelen bij de fokker aankwamen bleek het niet om een paar viervoeters te gaan maar om maar liefst 68 Cane Corso’s! 

Cherry eyes, manke pootjes en littekens

De dieren werden meteen in beslag genomen. Veel van hen verkeerde niet in goede gezondheid. Meer dan 20 honden hadden cherry eyes (zwelling bij de ogen), liepen mank of hadden littekens, “waarschijnlijk omdat de honden moesten vechten om eten”.

Vreselijk ongeval

"Hoe heeft het zo ver kunnen komen?" vraagt menig mens zich af. De dierenbescherming wilt niet dat mensen de fokker zwart maken. “Hij had echt het beste voor met de dieren”, laat beheerder Wendy Kerselaers weten. De fokker raakte in een depressie nadat zijn vader was doodgebeten door een van de Cane Corso’s in oktober vorig jaar. Sindsdien had de fokker geen hond meer verkocht en ondanks dat hij is blijven investeren in de honden, was het niet genoeg en moest hij de dierenbescherming inschakelen om zijn beesten te komen redden. 

Gesloten opvang

Al het personeel van de Mechelse dierenbescherming was nodig om de honden op te vangen. De dieren die er het slechtst aan toe waren werden direct gecheckt door de dierenartsen. De andere viervoeters kregen na een rustdag een uitgebreide check. De Mechelse opvang moest gesloten blijven omdat ze hun handen vol hadden aan de 68 Cane Corso's. Niet alleen figuurlijk hadden zij de handen vol, maar ook letterlijk. Alle honden moesten namelijk van hun verblijf naar de dierenarts getild worden omdat ze niet aan halsbanden gewend waren en niet aan de lijn kunnen lopen. Een zware taak voor het Mechelse personeel gezien de honden zo'n 20 a 30 kilo wegen.

Een nieuw thuis

Inmiddels zijn 36 van de honden overgebracht naar andere asielen zodat ze de juiste zorg en aandacht kunnen krijgen die ze verdienen. Over een nieuw thuis hoeven de beestjes zich geen zorgen te maken. Er is al genoeg animo om de viervoeters op te vangen. Dierenbescherming Mechelen vraagt op facebook te stoppen met mailen en bellen, omdat de dieren nog een lange weg te gaan hebben voordat ze kunnen worden geadopteerd. Ze zullen eerst moeten aansterken, gedragstesten moeten ondergaan en getraind worden voordat ze opzoeken kunnen naar een gouden mandje.

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen