Cane Corso

Andere namen : Cane Corso Italiano, Italiaanse Dog, Italiaanse Mastiff, Italiaanse Molosser

Foto: volwassen hond ras Cane Corso
Geverifieerd door een dierenexpert
reacties Delen

Levensverwachting

De Cane Corso heeft een levensverwachting van 10 tot 11 jaar.

Karakter

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 58 tot 64 cm
Reu 62 tot 68 cm

Volwassen gewicht

Teef 40 tot 45 kg
Reu 44 tot 50 kg
Vachtkleur
Zwart Blauw
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Cane Corso kost tussen de 1000€ en 1800€

Goed om te weten

Meer informatie over de Cane Corso

Oorsprong en geschiedenis van de Cane Corso

Cane betekent hond en Corso is, zo neemt men aan, een verbastering van het Griekse woord Cortos, dat binnenhofbescherming betekent. En dat maakt tevens duidelijk waarvoor de hond ooit bedoeld was. Als bewaker van het landgoed en bescherming van vee tegen wolven en veedieven. De Cane Corso behoort tot de groep van Molossers, welke afstammen van de honden van de Molossiërs (zogenaamde grens-Grieken) die in de oudheid in het zuiden van Albanië en Noord-Griekenland woonden. Het ras is zeer geschikt als gezelschaps-, waak- en erfhond maar heeft tegelijkertijd ook een temperamentvol karakter. Voor mensen zonder enige ervaring met honden is dit ras niet altijd de beste keuze. Training en socialisatie op jonge leeftijd zijn cruciaal in de opvoeding van een pup. Als hier op de juiste wijze mee wordt omgegaan is het een kameraad voor het leven!

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Cane Corso

  • Groep 2 - Pinchers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

  • Section 2 : Molossian type

Opvoeding van de Cane Corso

De Cane Corso is erg intelligent en kan een beetje eigenwijs zijn wanneer ze het nut niet inzien van het gehoorzamen van een commando. De verzorgers moeten deze grote hond daarom een ​​coherente, rechtvaardige en rigoureuze opvoeding geven om resultaten te bereiken.

De opvoeding moet van jongs af aan worden gestart om excessen op volwassen leeftijd te voorkomen. Hun enorme omvang vereist een perfecte controle van de kant van de verzorgers om ieders veiligheid te garanderen.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Cane Corso

De prijs van een Cane Corso varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld € 1100. De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor maximaal €2500.

Het gemiddelde maandbudget is ongeveer €120 per maand om aan de behoeften van deze geweldige Italiaanse Molosser te voldoen. Dit omvat hoogwaardige voedings- en verzorgingsproducten om hem in goede gezondheid te houden en uiteraard een verzekering.

Wil je een hond van het ras Cane Corso?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Cane Corso ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Cane Corso geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen

reacties

  • Ribrub
    Ribrub
    Grote hond die veel liefde kan geven. Vereist tijd en energie, maar alles wat je in ze steekt krijg je dubbel en dwars terug.
    Goed trainbaar en geweldig met kleine kinderen. Goede waakhond, maar bij goede opvoeding en socalitatie geweldig voor iedereen.
    Veel energie en speelsheid
  • Super lief. Zijn idd heel slim qua vreemden vertrouwen. Als je bij ze komt kunnen ze intimiderend overkomen. Maar ze zijn ook behoorlijk slim, dus behandel ze met liefde en respect dan krijg je dat ook terug. En dan bouw je een super loyale en beschermende band met hem op. Dan Heb je een maatje en beschermer erbij. Want als je de hond aankan en je hebt hem goed en strikt opgevoed. En niet veel aan agressie bloot stelt. Zal die jouw en zijn familie koste wat kost beschermen. Pittig karakter en heeft in zijn puppy jaren. Wel een goeie strakke en consequente, maar ook lieve opvoeding nodig. Omdat die zo slim is kan die koppig zijn. Maar laat zien en merken wie de baas is op een goeie manier ipv slaan met iets of een zogenaamde "corrigerende tik" op de neus. Zou deze hondenras niet nemen als 1e hond. Beste is ervaring met dit soort grote (wilde/buiten/bescherm)honden. Qua zelf al een soort gelijke hond te hebben gehad. Of een paar x per week tijd doorbrengt met dit soort honden.
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

2 reacties op 2

Je wilt dit adoptieprofiel delen: