Aanbieding

De jury is unaniem : dit is de mooiste hond ter wereld!

Hond bij zonsondergang dog-happy

Wie is de mooiste hond ter wereld?

© Boy67 / Shutterstock

De Westminster Dog Show heeft de resultaten bekend gemaakt en de mooiste hond van van 2021 gekroond. Wat vind jij van deze schoonheid? 

Door Nelleke Pieters

Online sinds , Bijgewerkt op

De mooiste hond ter wereld is Pekinees Wasabi

Wasabi, een hond van het Pekinezerras, werd gisteren uitgeroepen tot "Best of Show" op de traditie-rijke Westminster Dog Show in New York. Meer dan 2.000 viervoeters van meer dan 200 verschillende hondenrassen namen deel aan de 145e editie van de gerenommeerde Westminster Dog Show.

 

Mooiste hond: beweging en charisma

De honden werden onder meer beoordeeld op hoe ze bewogen en op het charisma. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de gezichtsuitdrukking alert en vrolijk is.

"Hij is in de bloei van zijn leven en ziet er geweldig uit!"

Aldus de verzorger van Wasabi: David Fitzpatrick. Maar niet alleen de hondenvader is dol enthousiast over zijn hondje. Ook de jury werd weggeblazen en meer dan overtuigd door Pekinees Wasabi die de show stal.

Wat is de Westminster hondenshow?

De Westminster Kennel Club Dog Show wordt al sinds 1877 in New York gehouden. Het is de bekendste hondenshow ter wereld. De 145ste editie werd niet zoals gebruikelijk in New York gehouden. Vanwege de aanhoudende pandemie werd deze verplaatst naar een landgoed buiten de stad. Bovendien vond de schoonheidswedstrijd plaats zonder het publiek.

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen