Aanbieding

Nuggi, een obese bruine kruising
© SPCA Nieuw Zeeland

Vrouw krijgt 2 maanden gevangenisstraf voor overvoeren hond tot dood door obesitas

Door Kaami Kanje

Online sinds

Toen de autoriteiten werden ingeschakeld om een zaak van dierenmishandeling te onderzoeken, waren ze geschokt door wat ze aantroffen. Nu staat de eigenaar van Nuggi voor de gevolgen.

In oktober 2021 werden de autoriteiten gevraagd een zaak van dierenmishandeling te onderzoeken in de wijk Manuwera in Auckland.

Bij aankomst op de plaats van het gebeuren ontdekten ze dat de vrouw meerdere honden had. Tussen deze honden bevond zich Nuggi.

 

Onvoorstelbare obesitas

De bruine kruising Nuggi was zo zwaarlijvig dat hij nauwelijks kon bewegen.

De arme pup verkeerde in vreselijke toestand. Hij leed aan een zulke ernstige obesitas dat hij drie keer moest stoppen tijdens de 10 meter lange wandeling naar de auto van zijn redders.

Eenmaal in het asiel bleek hij een verbijsterende 53,7 kg te wegen. Het overtollige vet dat hij met zich meedroeg zorgde ervoor dat het veterinaire team zijn hart niet eens kon horen met een stethoscoop.

Daarnaast had hij last van huidproblemen en conjunctivitis.

Nuggi, le chien obèse
Credit : New Zealand SPCA

Het SPCA-team dat hem opnam, had nog nooit een geval als dit gezien.

"Nuggi was een van de meest obesitas-gevallen die we ooit zijn tegengekomen. Hij leed onder het aanzienlijke gewicht dat hij met zich meedroeg. Helaas zien we dagelijks dieren die te licht zijn en ondervoed zijn, maar het is net zo hartverscheurend om een hulpeloos dier te zien dat ernstig is overvoed," verklaarde schuilplekmanager Todd Westwood in zijn getuigenis.

Veroordeeld voor dierenmishandeling

Vanwege zijn toestand vond Nuggi het moeilijk om te staan, te lopen en zelfs om gewoon te ademen.

Zijn eigenaar beweerde hem 8 tot 10 stukjes kip per dag te voeren, maar dat ze hem regelmatig uitliet en hem tijd in de tuin liet doorbrengen. Gezien zijn toestand hield dit argument geen stand in de rechtbank.

 

Helaas overleed Nuggi na twee maanden in het asiel, waar hij de nodige zorg kreeg, aan ernstige interne bloedingen toen een massa op zijn lever scheurde. Zijn eigenaar werd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf wegens dierenmishandeling, naast een boete van €1150 en een verbod van 12 maanden op het houden van honden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen