Aanbieding

achtergelaten honden

Honden achtergelaten bij de haven

© dierenbescherming

Schokkend geval van dierenmishandeling: twee honden koelbloedig gedumpt en aan hun lot overgelaten

Door Kaami Kanje

Online sinds

In een schokkend voorval aan de haven van Ameland zijn twee honden door hun verzorger achtergelaten, waardoor ze in een onthutsende situatie verkeerden. 

De dierenambulance van het eiland meldt dat de honden, gelukkig ontdekt door alerte vrijwilligers, vastgebonden waren bij de fietsenstalling en in totale verwarring verkeerden. Het baasje was zonder hen aan boord van een veerboot gegaan, maar had een tas met voer, voerbakken en hun paspoorten achtergelaten. Dit wrede gedrag heeft de lokale gemeenschap diep geschokt.

De dierenambulance van Ameland deelde het schrijnende verhaal op hun Facebook-pagina, waarbij ze hun verontwaardiging uitten over het tragische voorval. De twee honden (9 en 11 jaar oud) werden aangetroffen bij de haven, vastgebonden in de stromende regen en duidelijk in een verontrustende toestand. Ze keken verloren en hulpeloos om zich heen, in de wetenschap dat hun verzorger hen opzettelijk had achtergelaten.

Doelbewuste daad van wreedheid

De aanwezigheid van voedsel en paspoorten in de achtergelaten boodschappentas bevestigde dat dit geen ongelukkige vergissing was, maar een bewuste daad van wreedheid. De vrijwilligers van de dierenambulance waren diep geschokt en handelden onmiddellijk om de honden te helpen.

De politie werd ingeschakeld, aangezien het in Nederland strafbaar is om dieren achter te laten zonder zorg of bescherming. Vanuit Dokkum werden onmiddellijk agenten naar de haven van Holwerd gestuurd, waar de veerboot met de verzorger was aangekomen. Deze kon onmiddellijk worden gearresteerd voor zijn onverantwoordelijke en wreed gedrag. De verzorger zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de wet.

 

Op zoek naar een nieuwe thuis

De twee honden zijn voorlopig opgevangen door de dierenambulance, die zich inzet om hen een geschikte en liefdevolle nieuwe thuis te vinden. Hun schrijnende verhaal heeft de lokale gemeenschap geraakt en benadrukt het belang van verantwoord huisdierbezit en de noodzaak om dierenmishandeling krachtig te bestrijden.

Dit tragische incident herinnert ons eraan dat het welzijn van dieren onze gedeelde verantwoordelijkheid is. Hopelijk zal gerechtigheid geschieden voor de twee honden, en kan hun verhaal dienen als een oproep tot bewustwording en actie tegen dierenmishandeling.

 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1