Aanbieding

Zwerfhond in tuin
© @loveleorescue / Instagram

Vrouw vindt uitgeputte zwerfhond in slaap gekruld in haar tuin (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Ze wist niet eens zeker of de hond nog leefde...

Aly Mac stond op het punt om haar honden uit te laten toen ze iets ongewoons zag in haar tuin in Los Angeles. In het gras lag een witte bal van pluizigheid die zich nauwelijks bewoog. Het bleek een vermoeide straathond te zijn die diep in slaap was.

Als vrijwilliger bij Love Leo Rescue besloot Mac om voorzichtig te controleren of de hond nog leefde. “Ik sprak tegen haar, maar ze reageerde niet. Pas later begon ze haar ogen te openen”, vertelde Mac. “Ze zag er uitgemergeld en uitgeput uit, en het leek alsof ze al een lange tijd niet goed had gegeten.”

Mac besloot haar eigen honden naar binnen te brengen en nam een bord met voedsel en een kom water mee naar de uitgehongerde hond. “Ik wilde haar voorzichtig testen en kijken of ik haar naar mijn balkon kon lokken, zodat ik haar veilig kon verzorgen”, zei Mac. “Ze cancelde meteen haar plannen om haar te verzorgen.”

De geur van voedsel bracht de hond, genaamd Coconut, tot leven. “Ze begon te eten en drinken zodra ze de kans kreeg”, herinnerde Mac zich. “Toen ze haar hoofd ophief, kon ik een halsband om haar doen om haar naar binnen te brengen.”

Eerste zorg en herstel

Mac bracht Coconut snel naar de dierenarts. De diagnose was alarmerend: geen microchip en meerdere parasieten, waaronder vlooien en lintwormen. “Ik gaf haar een uitgebreid vlooienbad zodra we thuis waren”, vertelde Mac. “Ze was niet dol op het bad, maar het leek alsof ze eindelijk echt kon ontspannen.”

Omdat Mac al een vol huis had met haar eigen honden en een andere opvanghond, vond Sasha Abelson, oprichter van Love Leo Rescue, een andere opvangplek voor Coconut. “We wilden ervoor zorgen dat ze goed herstelde en weer vertrouwen kreeg,” zei Abelson.

Van verwaarlozing naar een nieuw thuis

De video van Coconut, die Mac op Instagram plaatste, ging snel viraal. “Het leek veel mensen te raken, zowel lokaal als internationaal”, zei Abelson. “We kregen veel reacties en aanvragen voor adoptie.”

De vele aanvragen leidden snel tot een perfecte match voor Coconut. Nu leeft ze gelukkig in haar nieuwe, forever thuis. “De video heeft echt geholpen om haar snel aan een liefdevol gezin te koppelen”, aldus Abelson.

Coconuts verhaal is een bewijs van hoe een beetje medemenselijkheid en een paar goede daden een leven compleet kunnen veranderen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen