Aanbieding

vermagerde puppy's

vermagerde puppy's

© dierenbescherming

Hondeneigenaar uit Rotterdam gearresteerd na inbeslagname van ernstig verwaarloosde puppy's

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een schokkende ontdekking in Rotterdam heeft geleid tot de inbeslagname van tien zwaar vermagerde Duitse herderpuppy's.

De politie en de Landelijke Inspectiedienst (LID) deden een grimmige vondst in een woning doordrenkt met ammoniakgeur. De honden, slechts zeven weken oud, wogen een derde van hun normale gewicht en waren geteisterd door vlooien, vuile vachten en een besmettelijke darminfectie.

Na de inbeslagname werden de Duitse Herder puppy's onmiddellijk naar een dierenarts gebracht voor dringende medische behandeling. Het Openbaar Ministerie (OM) zal vervolgens stappen ondernemen tegen de eigenaar van de puppy's, die zal worden geconfronteerd met aanklachten wegens ernstige verwaarlozing van dieren.

De grimmige situatie werd nog schrijnender toen bleek dat een van de puppy's, die eerder door de eigenaar naar de dierenarts was gebracht, zo ernstig verzwakt was dat het uit zijn lijden moest worden verlost. Bovendien ontbreekt er nog een twaalfde puppy, waarvan de eigenaar beweert niet te weten waar het is gebleven.

 

Malafide puppyhandel

De zaak werpt een scherp licht op de duistere wereld van malafide puppyhandel. Het vinden van een gezonde hond blijkt steeds moeilijker te worden, met handelaars die vaak slim en manipulatief te werk gaan. Een checklist voor het vermijden van foute puppyhandel kan van onschatbare waarde zijn voor aspirant-hondenbezitters.

De LID, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, werkt nauw samen met de autoriteiten om gevallen van dierenmishandeling aan te pakken. De inbeslagname van de tien puppy's is slechts een van de vele acties die zij ondernemen om het welzijn van dieren te waarborgen en eigenaars van verwaarloosde dieren ter verantwoording te roepen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen