Aanbieding

Husky-puppy
© Shutterstock/ Vova Shevchuk

Een vrouw kocht een Husky-puppy. Toen de dierenarts het zag, schrok hij zich kapot

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een ongelukkige situatie die vermeden had kunnen worden door meer oplettendheid.

Een vrouw die in Frankrijk woont, met de naam Sophie, droomde al vanaf haar kindertijd van een Siberische Husky-puppy. Toen ze eindelijk haar kinderwens kon vervullen, was ze ervan overtuigd dat alles geweldig zou zijn. Helaas had ze het mis.

Slechte fokker

Toen Sophie vond dat ze eindelijk klaar was voor een hond, begon ze naar een puppy te zoeken. Op een dag vond ze de kleine die ze altijd al had gewild: een schattige bolle Siberische Husky.

Ze viel meteen voor zijn charme, maar vergat de nodige voorzorgsmaatregelen. Ze controleerde de fokker en de omstandigheden waarin de pup leefde niet. Ze nam een snelle beslissing en nam de pup de volgende dag al mee naar huis.

 

 

Een koude douche bij de dierenarts

Enkele dagen later ging Sophie met haar hondje naar de dierenarts voor een controle. Toen de arts de pup zag, sloeg hij zich met zijn handen op het hoofd – de kleine was pas een maand oud en veel te jong om al van zijn moeder gescheiden te worden! De fokker wilde gewoon zo snel mogelijk geld verdienen en, om te voorkomen dat de klant "weg zou lopen", had hij de pup een paar weken te vroeg afgegeven!

De situatie was moeilijk omdat de kleine pup belangrijke leermomenten miste. Hij moest nu alles zelf leren wat een hond moet weten en kunnen. Hij had zich nog niet kunnen aanpassen aan ander voer dan moedermelk en had de socialisatieperiode met zijn nestgenootjes gemist.

Voor Sophie betekende dit dat haar nieuwe hondje veel meer tijd en geduld zou vereisen.

Gelukkig was de pup qua gezondheid in uitstekende staat. Dit was belangrijk, want bij een fokker die een pup te vroeg afgeeft, kun je veel verwachten.

 

Sophie maakte afspraken met de dierenarts voor regelmatige controles om de juiste ontwikkeling van de hond te monitoren.

LET OP! Koop nooit een hond bij een willekeurige fokker. Een situatie zoals die van Sophie komt helaas vaak voor bij onbetrouwbare fokkers. Controleer altijd de referenties van de fokker en stel de juiste vragen. Lees hier meer over het onderwerp! -> Betrouwbare puppy fokkers: zo herken je ze

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen