Aanbieding

hond in armen man

De arme dieren zijn de dupe

© Omroep Powned

Hondenfokker gaat door het lint en valt inspecteurs & verslaggevers aan: de beelden zijn schokkend (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

De veroordeelde hondenfokker ging helemaal over de rooie bij een controle door inspecteurs van toezichthouder NVWA. De beelden in de video zijn schokkend!

Bij deze fokker sinds eind 2022 al meer dan 400 honden in beslag genomen. De hokken waren erg vies en het drinkwater was vervuild. Veel dieren hadden gezondsheidsproblemen. Eind vorig jaar hoorde de man dat hij moet stoppen met fokken omdat de locatie van zijn fokkerij in strijd is met het bestemmingsplan.

Niemand had verwacht dat het zo ver zou komen dat de eigenaar mensen fysiek aan zou vallen, in de video zie je hoe hij een verslaggever aanvalt.

Stoelen gegooid 

 Tot dusver weigert hij zijn bedrijf te sluiten en zitten er nog altijd enkele honderden dieren. Iedere week dat ze er nog zitten, wordt een dwangsom opgelegd van 2500 euro.  Ongeveer drie weken geleden ging de man totaal door het lint bij een controle van inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Toen zou de fokker met stoelen hebben gegooid. "We komen op die plek regelmatig om controles uit te voeren, na elke inspectie is het gebruikelijk dat we onze bevindingen met de eigenaar delen. Op dat moment ging het helemaal mis", zei NVWA- Bjorn Elsebrock tegen Omroep Brabant. Elsebrock vertelde dat een inspecteur fysiek is aangevallen, ook zijn inspecteurs geïntimideerd.

Aangifte 

 Een andere man zou een van de controleurs hebben aangevlogen. Volgens de regionale krant ED gaat het om een collega-hondenfokker die aanwezig was bij de controle en zelf een conflict heeft met de NVWA over puppyhandel. Deze man is aangehouden. De politie laat weten dat er aangifte is gedaan van bedreiging en poging tot mishandeling. Nu moet het Openbaar Ministerie de zaken verder beoordelen. 

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals is over het geweld geïnformeerd via klokkenluiders. Boegbeeld Karen Soeters: ,,Er waren vier NVWA’ers aanwezig, maar ze hadden geen politie meegenomen.” Pas nadat het geweld uitbrak, zouden de inspecteurs zich bij de politie hebben gemeld.

Kijk hier naar de beelden (bij 5.02 minuten wordt de verslaggever aangevallen door Jan P.):

Eerder nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen