Aanbieding

Bang teefje in een donker hoekje

Wat wil het teefje beschermen?

© Oscar's Law

Hond bij illegale fokker blijft verstijft in donker hoekje zitten: als men dichterbij komt begrijpt men waarom

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Wanneer ze het geheim van de bange hond ontdekken gaat het tegen alle verwachtingen in. 

De Australische regio New South Wales is een echt bolwerk als het gaat om het houden van pups. Terwijl zoiets duidelijk verboden is in andere gebieden in Australië, zijn er hier ongeveer 200 van zulke faciliteiten, waar dankzij mazen in de wet, particulieren zogenaamd liefdevol honden fokken

Dierenrechtenorganisaties zoals Oscar's Law proberen de ergste gevallen te voorkomen en houden de puppyboerderijen in de gaten. De ontdekking die Debra Tranter in 2019 doet, staat symbool voor de tragedie van deze "puppymills."

Honden leven tussen vuil en stank

Als ze een halfjaar later weer een speciale puppyboerderij bezoekt, staat ze voor een klein Beagle teefje, dat bang is en zich verstopt in de hoek van een oude schuur. Alles om haar heen is ronduit smerig, het stinkt er naar uitwerpselen en urine en de ratten lopen er vrij rond. Het water in de kommen is bedekt met een groene laag slijm. Debra Tranter's hart breekt als ze de Beagle hond ziet, en dan hoort ze het gehuil van de puppy's. Wanneer ze de hond nadert, kan ze in eerste instantie nog geen nestje vinden. Ze gaat op haar knieën en kruipt wat in het rond op zoek naar de pups. En dan vindt ze de schuilplaats!

Beagle Welpenfarm

Eingequetschte Welpen© Oscar's Law

Ze heeft de pups verstopt

Van de muur ontbreekt een stuk, en daarachter zit een holle ruimte. Als ze daar naar binnen kijkt ziet Debra de pups van de Beagle moeder heel dicht bij elkaar zitten. De moeder verborg ze hier om ze te beschermen tegen andere honden in de schuur. En dat noemen ze liefdevol grootgebracht bij de fokker! Ondanks het aanbod van Oscar om alle 100 honden op deze puppyboerderij te redden, zijn de handen van de dierenrechtenactiviste gebonden. Met een petitie hopen ze een wetswijziging teweeg te brengen. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen