Aanbieding

Politiehond

politiehond

© 20minutes.fr

De dood van Emile: hoe konden de speurhonden het lichaam hebben gemist?

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een begin van een spoor in het dorp, maar daarna niets meer. Speurhonden die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar een lichaam, maar zonder resultaat.

Het tragische overlijden van Emile Soleil heeft de lokale gemeenschap geschokt en heeft veel vragen opgeroepen over de effectiviteit van de zoekacties. Na de ontdekking van de schedel van de jongen door een wandelaarster op 30 maart, maanden nadat hij als vermist was opgegeven in het dorp Haut-Vernet, bleven veel mensen zich afvragen hoe het mogelijk was dat speurhonden het lichaam van Emile niet hadden gevonden.

Tijdens een persconferentie verklaarde procureur Jean-Luc Blachon dat de hitte mogelijk de reukvermogens van de speurhonden had aangetast en dat de honden niet nauwkeurig het gebied hadden afgezocht waar de schedel en kleding van het kind waren gevonden. Dit gebrek aan precisie in de zoekactie is een van de vele factoren die hebben bijgedragen aan de frustratie en verwarring rondom de zaak.

Deskundigen van het Nationaal Centrum voor de Kynologische Instructie van lokale politie en een specialist in menselijke geuren werden geraadpleegd om te achterhalen welke factoren mogelijk hebben bijgedragen aan het falen van de zoekacties. Zij wezen op verschillende factoren, waaronder het weer, het terrein en de complexiteit van de geuren die moeten worden opgespoord.

Geuren van kinderen laten minder sporen achter

Het bergachtige terrein en de hoge temperaturen in Haut-Vernet hebben de zoektocht bemoeilijkt, waarbij de geuren van het kind mogelijk zijn verstoord door de wind en de warmte. Bovendien hebben deskundigen opgemerkt dat geuren van kinderen vaak minder complex zijn dan die van volwassenen, wat het voor de honden moeilijker maakte om het spoor te volgen.

Hoewel het falen van de zoekacties tot veel vragen heeft geleid, benadrukken de autoriteiten dat het onderzoek naar de dood van Emile nog steeds gaande is en dat er alles aan wordt gedaan om de waarheid te achterhalen. De lokale gemeenschap blijft hopen op antwoorden en gerechtigheid voor Emile en zijn familie.

Win gratis kaartjes voor Animal Event 2024

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen