Aanbieding

Vrouw met haar Bulldog
© Jen Costa - Facebook

Na gevecht tegen kanker vindt ze hond terug die 5 jaar eerder spoorloos verdween: dat is echter niet het enigste

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een zeer gelukkig einde. Een paar dagen na de hereniging keerde de hond, die al vijf jaar vermist was, terug in de armen van haar baasje met een verrassing...

Jen Costa, een 37-jarige inwoner van Queens, was ontroostbaar toen haar Engelse Bulldog mix (genaamd Azzurra Diamante) vermist raakte bij een benzinestation in Nassau County, Long Island.

Op het moment van de verdwijning van de hond had Costa het niet gemakkelijk. De vrouw onderging behandelingen om een tongkanker te genezen waartegen ze al geruime tijd vocht.

Het was een doodlopende weg. Ik reed lange tijd rond in de hoop haar te vinden, ik belde de politie, de dierenopvangcentra in de omgeving, de dierenarts...", zei Costa in een verklaring gepubliceerd in de Daily Mail.

Jaren later gebeurde er een wonder

5 jaar later in oktober, vond iemand de hond in Henderson (Tennessee). Meer dan 1500 km weg van waar het dier enige tijd geleden verdween.

Na het scannen van de microchip van de hond, nam het personeel van het dierenopvangcentrum in Henderson contact op met Costa om haar te informeren dat Azzurra Diamante was gevonden.

"Mijn mond viel open toen ik het nieuws hoorde," zei ze.

Ze voegde eraan toe: "Ik zat daar laatst en kreeg een e-mail waarin stond: 'Je huisdier is gevonden...'. Ik dacht dat het een vergissing was. Het was een verwarrende emotie."

De hereniging met Azzurra Diamante

Costa en haar partner maakten een reis van duizenden kilometers om de Engelse Bulldog te ontmoeten. "De hereniging voelde als een scène uit een film. Het leek alsof ze gewoon verderging waar we jaren geleden waren gestopt. Ze stond op in de voorstoel en leek er helemaal klaar voor, net zoals ze vroeger altijd deed...", zei de vrouw opgetogen.

De hond kwam met een verrassing

Op een avond, kort nadat de hond weer thuis was, vertoonde Azzurra ongewoon gedrag. Ze begon te hijgen en onrustig te worden, sprong in en uit bed, merkte Costa op. Ze zag dat haar hond bloedde en besloot de dierenarts te bellen.

"De dokter vertelde ons dat de hond misschien aan het bevallen was," zei Costa.

De volgende ochtend, terwijl Costa naar de dierenarts reed, merkte ze dat Azzurra een puppy likte. "Ik stak mijn hand uit om te voelen wat het was - het was donker, dus ik kon niets zien - en toen ik het aanraakte, was het nat en bewoog het. Dus ik gilde," zei de vrouw.

De puppy werd Miracle genoemd. Bovendien merkte Costa op dat de hond leek op haar hond Bruno, die vorig jaar stierf, wat volgens haar geen toeval kon zijn.

''Ik wil haar (Miracle) wanhopig graag bij me hebben, want ik weet dat God haar voor een reden aan me heeft teruggegeven," zei Costa.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen