Aanbieding

chow chow panda

chow chow panda

© pandachowchows/Instagram

De Chow Chow Panda: een trend of risico voor honden?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Ontdek de nieuwe trend in China met Chow Chow honden. Leer over speciale make-up en kruisingen. Een unieke mix van Chinese traditie en moderne trends!

Geen hybride, geen nieuw ras, maar een modetrend met gevolgen.

Chow Chow Panda: Een Geverfde Hond

Ontdek de wereld van Chow Chow Panda, waar gewone chow chows worden gestileerd als bamboeberen, ook wel bekend als reuzenpanda's. Dit fenomeen is vooral te zien in China, Japan en de Verenigde Staten.

Waarom Is De Chow Chow Panda Trend Gevaarlijk?

We vragen niet "of," maar "waarom," want we hebben er geen twijfel over dat de trend van het verven van dieren en het onnatuurlijk knippen van hun vacht - om het voorzichtig te zeggen - op vele manieren ongepast en riskant is. Gelukkig heeft deze trend zich in Nederland nog niet doorgezet.

Belangrijkste Redenen om Af Te Zien:

Risico op Vergiftiging en Allergieën

Eerlijkheidshalve moet worden toegegeven dat er kleurmiddelen zijn, zoals shampoos, verven, inkten of toners, die bedoeld zijn voor dieren. Fabrikanten verzekeren dat dit producten zijn die dermatologisch getest zijn, een natuurlijke samenstelling hebben en veilig zijn.

Maar ben je er zeker van dat je hond het product niet oplikt tijdens het fixeren en er niet aan zal lijden door vergiftiging, of dat er geen allergische reactie optreedt op theoretisch ongevaarlijke middelen? Is het de moeite waard om de gezondheid van je huisdier op het spel te zetten om je nieuwsgierigheid te bevredigen of de aandacht van anderen voor een moment te trekken?

Vooral gevaarlijk is het zelf kleuren zonder professionele kennis, met behulp van producten die niet bedoeld zijn voor het verven van hondenhaar.

Stress

Honden zijn buitengewoon dankbare, intelligente en geduldige wezens die zich kunnen aanpassen aan veel situaties. Zowel regelmatige baden als het knippen van de vacht zijn noodzakelijke procedures voor het behoud van de gezondheid en de uitstekende conditie van de vacht.

Als de hond echter niet geleerd is om stil te blijven zitten voor langere periodes, niet van baden, kammen en andere verzorgingsprocedures houdt, zal het verven, het verwijderen van het product en het knippen voor hem gepaard gaan met enorme stress, ongemak en frustratie.

Het krachtig dwingen van het dier tot onnatuurlijk gedrag kan ernstig de relatie met de verzorger in gevaar brengen en leiden tot het verlies van vertrouwen en gevoel van veiligheid.

Communicatiestoornissen

Wist je dat de voornaamste zintuiglijke waarneming van een hond de reuk is? Viervoeters ontdekken de wereld en... leren elkaar kennen met behulp van dit zintuig!

Een product met een sterke geur dat het dier van zijn natuurlijke geur berooft, kan voor hem lastige en zenuwslopende situaties opleveren tijdens ontmoetingen met andere vertegenwoordigers van de soort. Het kan ook het dier aanzienlijk hinderen tijdens de behandeling, effectief zijn humeur verlagen.

Chow Chow - een ras zonder versieringen!

Geen enkel ras heeft dit nodig, want elk ras is op zijn eigen manier mooi en uniek. Maak kennis met chow chow, een prachtige viervoeter die je zal betoveren met zowel zijn uiterlijk als karakter in zijn natuurlijke staat!

Over Chow Chow

Een oud Chinees ras met een rijke geschiedenis, ooit gebruikt voor het bewaken van tempels en wolvenjachten. Sigmund Freud was een beroemde eigenaar, waarbij de chow chow een positieve invloed had op zijn patiënten.

Chow Chow Gedrag

Een onafhankelijke, loyale hond met waakzaamheid en wantrouwen tegenover vreemden. Goed gesocialiseerd en getraind, vertoont het geen agressie maar vereist wel een ervaren gids.

Samenvatting

Chow Chow is intrigerend, maar het stylen ervan als een reuzenpanda is niet alleen onnodig maar ook potentieel gevaarlijk. De keuze ligt bij de eigenaar; overweeg het goed en vermijd onnodige stress voor je huisdier!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen