Aanbieding

Oude Franse bulldog
© Facebook

Vrouw laat zieke Franse Bulldog in de steek omdat ze het te duur vindt om hem in te laten slapen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Dankzij de inzet van de stichting kreeg deze Franse bulldog een kans die zijn eerste familie hem niet kon bieden. Ze moesten hem vanwege financiële redenen afstaan.

Al enkele jaren is de Franse Bulldog een populair ras geworden. Velen kozen ervoor er een te nemen simpelweg omdat het de nieuwste trend was waar iedereen over sprak.

Hoewel ze klein, grappig en met een platte snuit zijn, mag het feit dat een ras in de mode is nooit de reden zijn om een hond in je leven te verwelkomen.

Op het punt te worden ingeslapen vanwege zijn letsel in Barcelona

De Franse Bulldog waar we vandaag over praten heet Yaco. Hij was een hond die vanwege zijn letsel in Barcelona zou worden ingeslapen.

Gelukkig verschenen er op het juiste moment enkele engelen en gaven hem de tweede kans die hij verdiende.

De hond sleepte al een heel jaar met zijn achterpoten, zoals je kunt zien in de video. Een heel jaar lang met die pijnlijke toestand, en zijn oorspronkelijke familie zocht geen oplossing.

"Zijn verzorger was van plan hem te laten inslapen, maar omdat het geld kostte, wilde ze niets uitgeven aan deze kleine engel," meldde de Animalistische Vereniging 4 PATAS uit Barcelona op hun Facebook-profiel.

Deze organisatie kwam op tijd achter de zaak en slaagde erin hem te redden. Ze voerden de nodige veterinaire controle uit en onderzochten waarom de hond zijn achterpoten niet kon gebruiken.

Volgens de dierenarts was Yaco op dat moment tussen de vier en vijf jaar oud.

Hij had staar en "twee ingedeukte wervels", legde de vereniging uit in een van hun berichten.

Waarom heeft de verzorger destijds niet hetzelfde gedaan? Het is niet de eerste keer, en zeker niet de laatste keer, dat iemand besluit zijn hond om financiële redenen achter te laten in Spanje. Het is essentieel om realistisch te zijn en dit te overwegen voordat je besluit een hond te adopteren.

Engelen verschenen in zijn leven

Yaco kwam terecht bij een geweldige familie, een stel en hun dochter met wie Yaco dolgelukkig was tijdens het spelen.

De laatste beelden die de vereniging van Yaco heeft gepubliceerd, dateren van 23 oktober van datzelfde jaar.

"Ik ben erg blij omdat YACO is opgestaan en zijn eerste stappen heeft gezet. Hij heeft nog steeds spierkracht nodig in zijn achterpoten, maar langzaam maar zeker, met liefde en zorg, zal hij zeker kunnen lopen", staat er in de post.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen