Aanbieding

Zwart met witte hond
© Old Dog Home - Facebook

Dierenarts staat versteld wanneer man hem vraagt om een gezonde 10-jarige hond in te laten slapen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een dierenarts stond versteld toen een verzorger hem vroeg om een gezonde hond in te laten slapen omdat ze te oud was! 

Holly was tien jaar oud toen haar verzorger haar naar de dierenarts bracht. En hoewel haar levendige puppydagen lang achter haar lagen, was er nog genoeg leven over in de 'oude' hond.

Een wreed en ongebruikelijk verzoek

Dus toen de naamloze verzorger vroeg om de hond te laten inslapen simpelweg vanwege de leeftijd, weigerde de dierenarts meteen. De dierenarts bood aan om de hond van de verzorger over te nemen, bezorgd over wat er zou kunnen gebeuren als hij het in de handen van deze harteloze persoon zou laten.

De dierenartsenpraktijk nam contact op met het Old Dog Home, een gespecialiseerde reddings- en herplaatsingsdienst die zich toelegt op oudere viervoeters.

Melissa Conyers (34) haalde Holly een paar uur later op. Ze is tijdens haar tijd als vrijwilliger bij Old Dog Home al heel wat trieste verhalen tegengekomen, maar deze raakte haar diep. Ze plaatste het volgende op de Facebook-pagina van Old Dog Home:

"Ondanks alle gruwelijke verhalen die ik hoor, houd ik op deze pagina mijn mond. Ik bekritiseer mensen niet openlijk... maar ik moet dit even kwijt. Toen ik vroeg waarom ze haar wilden laten inslapen, zei de verzorger: "We willen haar gewoon niet meer." We gaven hem een afstandsverklaring. Ze vertrokken. Ik probeerde mijn tranen te bedwingen."

Oude hond begint aan haar nieuwe leven

Melissa besloot de hond meteen mee naar huis te nemen. Als niemand anders deze lieve hond een thuis zou bieden, dan zou zij het doen! Ze wikkelde Holly in een deken, gaf haar wat knuffels en beloofde haar dat ze nooit meer in de steek gelaten zou worden!

Holly bloeit nu op in haar nieuwe thuis en krijgt veel liefde en knuffels van Melissa en haar dochter.

Het had heel slecht kunnen aflopen voor Holly. Gelukkig lijkt het erop dat alles goed zal komen voor deze 'gouden oude'!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen