Aanbieding

Célestin, de mishandelde puppy

Deze puppy is gruwelijk mishandeld

© John Jspa / Facebook

Familie denkt dat ze puppy aan goede familie geven tot ze ontdekken dat het dier met een hamer is geslagen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Met amper 2 en een half maanden oud heeft deze lieve puppy al de meest wrede kant van de mensheid ervaren.

Het is bijzonder moeilijk om niet woedend te worden als je het verhaal ontdekt van Célestin, een schattige zwarte Labrador mix puppy van slechts 2 en een half maanden oud. Met zijn snoet die het hart van elke hondenliefhebber zou doen smelten, maar helaas was het tegenovergestelde waar. Ondanks zijn adoptie door een ogenschijnlijk betrouwbare en warme familie, werd hij uiteindelijk geconfronteerd met ondenkbare wreedheid.

Hamerslagen

Na zijn aankomst in zijn nieuwe thuis op 28 februari, heeft hij bijna een week lang gruwelijk geleden, waarbij hij slagen met een hamer moest doorstaan en bijna stierf voordat hij uiteindelijk werd gered door een dierenbeschermingsorganisatie. Op 5 maart kwam de "John Redding Animal Protection" in actie in Montauroux, Var (83), na een melding van mishandeling door de vorige eigenaar van de puppy. De voormalige familie van Célestin getuigt: "Onze teef kreeg onverwachte puppy's, we vonden voor hen allemaal een thuis, nou ja, wat we dachten dat het een goede thuis was. Een jongeman kwam langs, ontmoette de puppy's, alles verliep goed, er was een sterke connectie."

Na deze adoptie maken de vorige eigenaren van Célestin zich zorgen over de behandeling van het dier en besluiten ze een dierenbeschermingsorganisatie te raadplegen om de situatie te onderzoeken.

Wanneer de "John Redding Animal Protection" ter plaatse komt, is de situatie schokkend: de puppy zit op de passagiersstoel van een auto, beweegt nauwelijks, en het lijkt alsof de hoop op herstel al vervlogen is. Nadat ze de politie hebben ingeschakeld om de mishandeling te melden, brengt de organisatie de puppy met spoed naar de dierenarts

De gezondheidstoestand van de puppy is alarmerend: Célestin lijdt aan hersenoedeem, zijn ogen zijn rood doorlopen, en er zijn sterke vermoedens van eerdere mishandeling en ondervoeding voordat hij werd getroffen door de hamerslagen.

Na de noodzakelijke medische zorg, begint Célestin langzaam te herstellen, en de organisatie hoopt dat hij geen blijvende schade aan zijn hersenen zal hebben. Momenteel heeft hij echter neurologische problemen, maar deze zouden hopelijk slechts tijdelijk kunnen zijn.

In het recentste nieuws van 9 maart meldt de organisatie dat ze een klacht hebben ingediend bij de politie van om de dader van de mishandeling ter verantwoording te roepen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen