Aanbieding

Mechelse hond

Een Mechelse herder

© Shutterstock Grisha Bruev

Mishandelde hond wordt gered: een paar maanden later staat zijn lot op zijn kop (video)

Door Mae White

Online sinds

Na de training zal Natsu, een bijna 3 jaar oude Mechelse Herder, zich bij de hondenbrigade van Dijon voegen.

In juni 2022 werd een mishandelde hond gered door de Franse Dierenbescherming, SPA. De arme Mechelaar werd toen hangend aan het balkon van zijn eigenaar gevonden.

Een hond aan de lijn

Zoals Le Bien Public meldt, werd de hond, Natsu genaamd, gered door een buurman. Hij werd vervolgens toevertrouwd aan de Société Protectrice des Animaux (Franse Dierenbescherming), die zich al snel realiseerde dat het dier regelmatig mishandeld werd. Een vlek op zijn snuit deed vermoeden dat hij permanent gemuilkorfd was. 

Een paar maanden na de redding nam het leven van Natsu een heel andere wending. Als onderdeel van een overeenkomst tussen de SPA en de politie werd de ooit mishandelde hond opgenomen in de organisatie van de politie.

Openbare ruimten veiliger maken

Natsu kwam in november 2022 bij de hondenbrigade van Dijon. In maart 2024 moet hij zijn eerste missies gaan uitvoeren. De hond zal met name helpen om openbare ruimtes veiliger te maken. 

Dit is niet de eerste keer dat de brigade van Dijon mishandelde dieren een tweede kans geeft. Ze heeft al twee andere Mechelse herdershonden opgevangen die zich in een extreem kwetsbare situatie bevonden.

Kijk hier naar de beelden van de training van Natsu:

We vinden het heel fijn dat Natsu een doel heeft gevonden in zijn leven. Maar wist je dat er vele andere honden in het asiel zitten? Adopteer een hond!

Ander nieuws: Hij brengt zijn Pitbull met spoed naar de dierenarts: ze geloven hun ogen niet als ze de röntgenfoto zien

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen