Aanbieding

Horka, teef ter adoptie

Horka, teef ter adoptie

© Association "Au petit bonheur de nos oubliés"

Familie maakt appartement leeg en verhuist, ze laten hun hond achter en geven haar een trieste toekomst

Door Kaami Kanje

Online sinds

Hoe is dat mogelijk?

Zomer 2023, Zuid-Frankrijk. Als de zomerperiode bevorderlijk is voor het achterlaten van dieren vanwege vakantievertrekken, laten sommige gewetenloze eigenaren zich zien met nog donkerdere bedoelingen.

En dat is precies wat er met Horka is gebeurd, een 4-jarige kruising van een Mechelse herder op het moment van het voorval. Terwijl haar verzorgers aan het verhuizen zijn en het appartement leegmaken, beseft de hond niet dat ze helemaal niet mee mag. Haar baasjes gaan eenvoudigweg vertrekken, de deur stevig op slot doen en hun hond achterlaten in het opgeruimde huis.

Gelukkig kon de mooie hond worden gered door de brandweer en werd ze overgedragen aan de vereniging "Au petit bonheur de nos oubliés".

Geplaatst in een tijdelijk pleeggezin, heelt ze haar gebroken hart en hoopt ze nu een familie te vinden die haar nooit meer in de steek zal laten.

Een schattige hond

Helemaal niet wrokachtig, toont Horka zich zeer aanhankelijk en dicht bij de mens ondanks deze recente verradenheid. Liefdevol en innemend, vertoont ze een evenwichtig karakter, zelfs als ze enigszins bezitterig kan zijn ten opzichte van haar menselijke metgezellen. Kan men haar echter verwijten dat ze bang is opnieuw weggerukt te worden van de mensen die ze waardeert? Uiteindelijk beseft de arme hond niet dat haar verzorgers niet meer voor haar wilden zorgen.

Met dat stukje Malinois-DNA in haar is het niet verwonderlijk dat Horka een goede leerling is die heel snel begrijpt wat er van haar verwacht wordt. Ze toont zich zeer enthousiast voor nieuwe leerervaringen. Ze reageert op enkele basiscommando's, maar moet nog werken aan haar gehoorzaamheid en het stoppen met blaffen. Een beetje gevoelig, kan ze meegesleept worden door haar emoties en heeft ze de neiging om te vocaliseren.

Sociaal met andere honden en kinderen, kan Horka het geluk brengen in een actief en betrokken gezin dat bereid is haar te leren zich te beheersen, met name met hulp van professionals in hondentraining.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen