Aanbieding

hond en AI

hond en AI

© Robotstofzuigers.nl

Kan AI je helpen bij het vinden van een hond die perfect bij je past?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Helaas gaat het nog al te vaak mis bij de aanschaf van een pup of de adoptie van een hond of kat uit het asiel, maar is er licht aan de horizon dankzij AI?

Persoonlijkheid als sleutel

Het kiezen van de juiste hond die perfect bij jou past, kan een uitdaging zijn. Een recent onderzoek met behulp van een nieuw AI-algoritme voor de persoonlijkheid van honden kan hierbij helpen, zo valt te lezen bij Quest.

Individuele karaktertrekken

Hoewel hondenrassen bepaalde kenmerken hebben, hebben ze ook allemaal een individuele persoonlijkheid, net als mensen. Een AI-algoritme ontwikkeld door onderzoekers van de University of East London (VK) en de University of Pennsylvania (VS) biedt hierbij ondersteuning.

Het AI-algoritme

Het gespecialiseerde team heeft het algoritme getraind met bijna 8000 testresultaten van de C-BARQ-test, een methode voor het beoordelen van potentiële werkhonden. Hiermee worden verschillende persoonlijkheidstrekken van de hond beoordeeld, zoals reactie op de deurbel, agressie tegenover andere honden en neiging om achter vogels aan te gaan.

Categorisatie van hondenpersoonlijkheden

Het algoritme verdeelt de hondenpersoonlijkheden in vijf categorieën: prikkelbaar/gehecht, angstig/nerveus, afstandelijk/roofzuchtig, reactief/assertief en kalm/aangenaam. Dit helpt bij het bepalen welke hond het meest geschikt is voor verschillende doeleinden, zoals politiewerk of als geleidehond.

Betere mens-hond matches

Dit AI-algoritme kan ook helpen bij het verbeteren van de matches tussen mens en hond, vooral bij het adopteren van een hond uit een asiel. Hierdoor wordt het aantal situaties waarin de hond niet goed bij zijn baasje past verminderd, wat hopelijk resulteert in gelukkigere honden en verzorgers.

Bron: Quest

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen