Aanbieding

Pupuce, American Staff ter adopter

Pupuce, een American Staffordshire Terriër

© Refuge de l'Arbois - Facebook

Ze adopteren een hond die niemand wilt: enkele maanden later vindt het asiel hem op een advertentiesite

Door Kaami Kanje

Online sinds

Terwijl hij al die jaren op een gezin wachtte, werd deze arme hond verraden door degene die hij eindelijk had gevonden.

Als je naar de foto's van deze prachtige hond kijkt, is het moeilijk voor te stellen dat hij de Franse koosnaam Pupuce heeft. En toch zou deze grote vriend zijn naam niet beter kunnen dragen: een echte knuffelbeer, hij is niets dan liefde en tederheid.

Maar deze prachtige 9-jarige American Stafford  zit al vele jaren in het asiel en trekt geen enkele belangstelling. Tot die dag in 2023 waarop een gezin eindelijk zijn ogen op hem heeft laten vallen, ondanks zijn grote omvang, zijn leeftijd en het feit dat hij als rasgebonden wordt beschouwd.

En terwijl Pupuce dacht dat hij zijn droom om een gezin te vinden eindelijk zou waarmaken, veranderde het mooie verhaal uiteindelijk in een nachtmerrie.

Het asiel vindt Pupuce terug op een advertentiesite

In zijn nieuwe huis ademt Pupuce geluk. Hij kan eindelijk rennen, tijd doorbrengen met mensen van wie hij houdt, en genieten van comfort. Vrijwilligers van het asiel Arbois (13) komen zelfs op bezoek en kunnen alleen maar bevestigen dat de dappere hond in een goed huis terecht is gekomen. De beste vriend van de kinderen in zijn nieuwe familie, hij heeft eindelijk zijn plek gevonden in een warm thuis, zoals het asiel hem beloofde.

Maar enkele maanden later is het een grote teleurstelling: het asiel stuit op foto's van Pupuce op een zeer bekende advertentiesite. Zijn nieuwe verzorgers willen hem niet meer en hebben het asiel niet op de hoogte gebracht.

Het team ging onmiddellijk ter plaatse om Pupuce dringend op te halen, die niet begreep waarom hij werd weggehaald bij zijn geliefde mensen. De terugkeer naar het asiel was erg moeilijk voor deze arme hond die dacht eindelijk mensen te hebben gevonden om van te houden.

Terug in zijn hok verloor de arme hond veel gewicht en hij wachtte vele dagen op zijn familie om hem op te halen waarna hij begreep hij dat ook zij hem in de steek hadden gelaten.

Vandaag vindt Pupuce troost bij het team dat hem zo veel mogelijk vertroetelt, en hij heeft nog steeds veel liefde te geven. We weten helaas niet waarom zijn nieuwe gezin hem in de steek heeft gelaten en we hopen van harte dat Pupuce snel een warm en liefdevol thuis zal vinden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen