Aanbieding

Verandering look van de hond
© WRCB - Twitter

Ongelooflijke transformatie van verwaarloosde hond: de zorg en liefde van zijn redders verandert zijn leven

Door Kaami Kanje

Online sinds

De ongelooflijke make-over van een hond die twee jaar lang vreselijk werd verwaarloosd. Zijn echte persoonlijkheid zat verstopt onder een dikke vacht.

Wat een make-over!

Vandaag aanschouwen we de ongelooflijke transformatie van een arme hond die twee lange jaren lang wrede mishandeling heeft doorstaan, waarin hij praktisch onder een bed heeft geleefd. Uiteindelijk werd hij gered door een opvangcentrum dat hem geluk en een ingrijpende make-over heeft gegeven!

Arme Lionheart (Hart van de Leeuw), een zevenjarige Poedel uit Virginia, was weer een voorbeeld van dierenmishandeling in een huiselijke omgeving. Deze hond kwam afgelopen april in het asiel aan, duidelijk ondervoed en verwaarloosd, nauwelijks in staat om op te staan, en zijn vacht verkeerde in een verschrikkelijke staat, volledig verward en bedekte zijn gezicht volledig. Het was een verschrikking.

Lionheart was zo toen ze hem vonden. ©Richmond SPCA

Dit is het ergste geval van dierenverwaarlozing

"Ik zag hem toen hij aankwam en kon niet zeggen wat de voorkant en de achterkant was. Je kon niets zien. Hij was heel ongemakkelijk. Het haar belette hem te zien, te lopen, te eten en eigenlijk alles te doen", zei Robin Starr, CEO van het Richmond SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals).

De dierenartsen besloten hem volledig kaal te scheren en begonnen onmiddellijk met de behandeling van de hond, zonder twijfel het ergste geval van dierenverwaarlozing dat ze ooit hadden gezien. Dr. Angela Ivey was de eerste die Lionheart onderzocht. "Normaal gesproken doen we aan het begin bloedonderzoek, maar we konden zelfs de klitten niet doorkomen om een ader te vinden. Hij had een gebitsreiniging nodig, ze waren verschrikkelijk, en hij moest worden gecastreerd."

 

Een volledig andere hond

Het personeel van het centrum merkte onmiddellijk een verandering in het gedrag van de hond op, en het was inderdaad een verrassing om zijn zo liefdevolle en gevoelige persoonlijkheid te leren kennen na de zo traumatische ervaring waaraan hij was onderworpen. Ze zijn van nature dankbaar. "Het was een andere hond," herinneren ze zich.

Lionheart, nu Cody, veranderde van een verwaarloosde en in de war geraakte hond naar een charmant hondje. ©Richmond SPCA

Drie maanden nadat hij in het asiel aankwam, begon Lionheart op zoek te gaan naar een nieuw thuis, en binnen enkele dagen vond hij een familie die zijn adoptie op zich nam. Het was onmogelijk om nee te zeggen tegen dit kleine, verbazingwekkende personage. Zijn nieuwe eigenaren besloten om hun nieuwe hond opnieuw te noemen naar de naam Cody, als symbool van het nieuwe leven dat hij begon te leiden, en we weten dat hij nu een vol en gelukkig leven leidt. Gefeliciteerd Cody!


Bron: WRCTB TV

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen