Aanbieding

man geeft bankje stroom

Een puppy en een man, de hoofdrolspelers in de virale video.

© Instagram @salvadorguz13

"Degene die het minst heeft, geeft het meest": een video die ieders hart breekt

Door Kaami Kanje

Online sinds

De video heeft al meer dan 242.500 likes op het sociale netwerk en honderden reacties die niet stoppen sinds de publicatie van de scène.

Het spreekwoord zegt dat "de vrijgevige nooit iets tekortkomt", omdat "wie genereus is, niets voor zichzelf bewaart", legt Juliana Panizo Rodríguez uit in de virtuele bibliotheek van Miguel Cervantes. Een voorbeeld hiervan is de video die deze regels vergezelt.

De titel van de video luidt als volgt: "Soms is degene die het minst heeft, degene die het meest geeft." Deze woorden dienen als introductie voor de paar seconden durende scène waarin een man die er ogenschijnlijk niet warmpjes bijzit, zijn hond te eten geeft.

De video die Instagram heeft gebroken

De puppy, die op de rug van de man zit, kijkt aandachtig naar zijn mens omdat deze een sandwich aan het eten is. En de man deelt zijn eten, een hapje voor hem, een hapje voor zijn puppy.

De video heeft al meer dan 400.000 likes op Instagram. "Dit komt doordat mensen die het minst hebben, sneller empathie opwekken; we weten wat het is om niets te hebben of te lijden, daarom proberen we te helpen," zegt een van de personen die op de video reageert.

De meeste mensen die reageren op de beelden hebben alleen woorden van liefde en bewondering, hoewel sommigen het hier niet mee eens zijn: "Wat een koude manier om met de hond om te gaan... Velen gebruiken dit soort situaties om medelijden op te wekken en meer te verdienen."

Onenigheid terzijde, waar de meeste gebruikers het wel over eens zijn, is de liefde, vriendschap en dankbaarheid die honden aan mensen tonen, ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen