Aanbieding

Hond Argo gered uit de overstroming

Een verhaal vergelijkbaar met de hond Argo van Odysseus.

© Facebook @Rifugio del cane di Pistoia

Spectaculaire redding van Duitse Herder, niemand had verwacht dat hij het zou redden (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Hier is de langverwachte redding van Argo dankzij Enpa en de brandweer. "Hij heeft niet opgegeven, en wij ook niet," schrijven de vrijwilligers van Enpa in Pistoia.

Het verhaal speelt zich af in Montale, provincie Pistoia, Toscane. Wat we je gaan laten zien, is de verbazingwekkende redding van Argo, een grote Duitse Herder die vastzat vanwege de vreselijke overstroming die het gebied heeft getroffen.

Op vrijdag 3 november ontvingen de vrijwilligers van Enpa Pistoia een melding van een hond die achterbleef bij zijn overstroomde huis. De dierenactivisten hebben een video gepubliceerd waarin te zien is hoe de brandweer het arme dier redt.

Een hond ondergedompeld in water

De Duitse herder Argo heeft maar liefst 2 dagen vastgezeten in het ijskoude water in de overstroomde tuin van zijn huis in Montale, getroffen door de overstroming van de rivier de Agna.

Gelukkig is de grote hond erin geslaagd te overleven door op een stuk hout te klimmen, hopend op redding. En dat is gebeurd.

De vrijwilligers hebben onmiddellijk de lokale brandweer gebeld om in te grijpen en de hond te redden, die als dood werd beschouwd nadat de verzorger eerder was gered en het dier niet was gevonden.

"Nadat de melding binnenkwam, zijn we naar het Montale-gebied gegaan, maar het huis van Argo was echt getroffen door de overstroming van de rivier," vertelt Rossella Ghelardini, de directeur van Enpa Pistoia, aan Report Pistoia. "Er waren meters en liters water en modder en een sterke stroming. Toen we rond 18.00 uur terugkeerden naar de auto, hoorden we geblaf."

Ze waren er zeker van dat het aanhoudende geblaf van Argo kwam, aangezien hij de enige overgebleven hond was die gered moest worden, maar hem lokaliseren was niet eenvoudig:

"We probeerden een warmtebeeldcamera drone te gebruiken om het dier te lokaliseren, maar pas de volgende ochtend slaagden we erin hem te vinden."

De grote hond brengt dus twee zeer lange dagen door in water en modder, wanhopig huilend om hulp. De volgende ochtend, op zaterdag 4 november, keren de hulpverleners terug naar het gebied waar ze het gejammer van de viervoeter hadden gehoord en ontmoeten ze de brandweerlieden van het team Torino 1.

Zonder te wachten, informeren ze de brandweer dat er een hond in het gebied is. Onmiddellijk gaan de brandweerlieden ter plaatse en vinden Argo. Met rust en geduld krijgen ze hem op een vlot om hem in veiligheid te brengen.

Door de vrijwilligers van Enpa naar de kliniek Lotti in Monsummano gebracht, is het dier onderzocht, gewassen en verkeert het in goede gezondheid.

 

De redding van Argo uit de overstroming

Hier is de video van 4 november van de ongelooflijke reddingsactie van Argo, gepubliceerd door de vrijwilligers van Enpa Pistoia:

"Argo, de Duitse herder, is gered uit de tuin van zijn huis. Iedereen dacht dat hij dood was nadat hij een hele nacht had gezwommen. Bij de eerste keer passeren hadden ze hem niet gezien. Het huis was leeg en omringd door water. Na nog een angstige nacht heeft hij niet opgegeven, en wij ook niet. De tranen kwamen vanzelf: een echte krachtpatser van de natuur 💙."

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen