Aanbieding

een driepotige goldendoodle

Ondanks zijn beperking was Gus een echte held.

© YouTube @Wcco

Goldendoodle met drie poten springt in de rivier en doet de beste redding ooit (Video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Met slechts drie poten maar een enorme moed, dat is Gus, een heldhaftige Goldendoodle die de rivier in sprong om een leven te redden.

Deze gebeurtenis toont perfect aan: waar een wil is, is een weg in het leven. Het maakt niet uit welke uitdagingen je tegenkomt; wanneer je vastbesloten bent om iets te bereiken, vind je de benodigde kracht om het te doen.

En dat is precies wat er met Gus is gebeurd, een driepotige Goldendoodle, die, toen hij besefte dat er een leven in gevaar was in de rivier, niet twee keer nadacht en erin sprong.

Moed in overvloed

Het was 17 april 2022, Pasen op een zondagmiddag, toen Cleo Young tijdens een rustige wandeling met haar kleinkinderen plotseling haar hond Gus in de rivier zag springen.

Op het moment van het incident was de hond 6 jaar oud en had al een poot verloren als gevolg van twee gediagnosticeerde tumoren. Tegelijkertijd onderging hij chemotherapiesessies voor honden. Hoewel hij waarschijnlijk niet de best mogelijke conditie had, begreep hij toch dat hij een leven in gevaar moest redden.

 

 

Uitzonderlijke redding

In het water was namelijk een otterpuppy, dat Gus met zijn mond naar het vasteland heeft gebracht. Cleo Young besluit hem mee te nemen naar het Wildlife Rehabilitation Center in Minnesota, Verenigde Staten.

"Het was een hartverscheurende reis omdat ze om 18:00 uur sloten en we wisten niet zeker of we het zouden halen," zei Young tegen de lokale krant WCCO.

De dierenartsen die meteen voor de kleine otter hebben gezorgd, zeiden dat de dingen erg slecht zouden zijn afgelopen voor het jong, als Gus er niet was, omdat het nog te klein was om in het water te zijn.

Daarmee was de redding door Gus echt een wonder! Goed gedaan, grote jongen!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen