Aanbieding

Processierups van de den

Als je dit ziet, trap er dan niet op. Wees voorzichtig.

© IG @maxthehussky

Kijk uit voor deze donkerbruine streep op de weg: het vormt een gevaar voor je hond

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het Instagram-profiel van @maxthehussky waarschuwt voor een gevaar voor honden, een video die al meer dan 120 duizend keer is bekeken.

In het voorjaar komt het bloed in beweging, en dit geldt ook voor de natuur, die bovendien de ingrijpende veranderingen van klimaatverandering ondergaat. Daarom verschijnen dingen zoals die op de foto hierboven zelfs eerder dan normaal.

Dit gaat over de processierups, waarvan de irriterende haren dodelijk kunnen zijn voor honden. "Gelukkig zagen mijn husky's en ik de processierups na de wandeling", wordt gezegd in de video gedeeld op het Instagram-profiel van @maxthehussky.

Processierups, dodelijk voor honden

Als je hond in contact komt met de processierups en deze likt of inslikt, kan zijn tong necrotiseren, wat fataal kan zijn voor zijn organisme, of zelfs dodelijk.

"Na alle schrik die ik heb gehad met hun beten! Wees heel voorzichtig", waarschuwt @maxthehussky.

De processierups wordt vaak aangetroffen in gebieden met dennenbomen. Normaal gesproken is hun seizoen van maart tot juni. Echter, vanwege de temperatuurschommelingen zijn ze dit jaar al gezien vanaf januari en februari in veel gebieden. 

Als je een processierups tegenkomt, is het het beste om weg te gaan. Trap er zelfs niet op. Als je dat wel doet, verspreiden de irriterende haren zich in de lucht en behouden ze hun giftige effect.

En let op dat je ze niet verwart met de rups van de weidevlinder. Ze lijken qua uiterlijk erg op elkaar, maar de weidevlinder is volledig onschadelijk. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen