Aanbieding

Hündin mit Tränen möchte die Hoffnung nicht aufgeben

Maru is onderweg terug

© Darya Stulinskaya/The Siberian T

Trouwe hond 'met tranen in de ogen' na een tragedie, weigert de hoop op te geven

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een gewonde hond loopt 200 km door de Russische bossen en zoekt wanhopig naar zijn verzorger. Maar dan wordt duidelijk waarom de viervoeter achtergelaten is...

Maru, de eenjarige Bullmastiff-hond, werd achtergelaten door haar verzorger, die beweerde allergisch te zijn voor de hond.

Hond Maru ontsnapt uit de trein

Daarom wordt de viervoeter met de Trans-Siberische trein teruggestuurd naar het asiel waar ze geboren is. Maar het trouwe dier weet uit de trein te ontsnappen wanneer hij op een afgelegen station in de buurt van Achinsk stopt terwijl hij in westelijke richting naar Novosibirsk gaat. Met haar poten opent de hond een compartimentsdeur en rent terug naar haar verzorger, die haar allang vergeten is. 

Ondertussen roept het treinpersoneel haar naam op het perron, maar zonder succes.

Trouwe viervoeter legt 200 km af om haar ontrouwe verzorger te vinden

Alla Morozova, de eigenares van het asiel in de stad Novosibirsk, organiseert een zoektocht naar de verloren Bullmastiff en verspreidt de informatie op sociale media. Verbazingwekkend genoeg wordt de uitgeputte en gewonde hond tweeënhalve dag later gevonden in een industriegebied in de buurt van het huis van de verzorger die haar had afgewezen.

Maru lijkt tranen in haar ogen te hebben als ze wordt gevonden. De hond moet zorgvuldig de Trans-Siberische spoorlijn, 's werelds langste, oostwaarts hebben gevolgd en heeft tijdens haar ontsnapping uit de trein 200 kilometer door wilde landschappen afgelegd.

De eigenares van het asiel zegt: 'Honden hechten zich sterk aan hun verzorgers.'

Maru zou 'gewoon de goede kant op zijn gegaan zijn', ook al had ze 'geen idee waar ze was'.

 

Helemaal uitgeput toen ze gered werd

"Gelukkig hebben beren haar niet opgegeten en zijn wolven niet op haar afgekomen,"vertelde Morozova aan de Siberian Times. Maru is na haar avontuur volledig uitgeput, loopt mank en heeft haar poten gebroken. "Haar pootkussentjes waren beschadigd. Haar snuit was gebroken," legt de eigenares van het asiel verder uit. Maru wordt momenteel behandeld voor haar verwondingen. De hond is nu herenigd met haar hondenmoeder en -vader, die nog steeds in het asiel in Novosibirsk verblijven. Er is nog geen beslissing genomen over haar toekomst.

Zou jij een hond willen redden? Adopteer een hond!
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen