Aanbieding

een magere en bange pup

Het zal nog een tijdje duren voordat Bella sterk genoeg is voor adoptie.

© Tierheim Hilden / Facebook

Reddingswerkers hopen dat mensen wakker worden na het zien van het lot van deze kleine pup

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Reddingswerkers van de dierenorganisatie waarschuwden mensen voor de illegale hondenhandel nadat ze een arme en onschuldige pup hadden gered die al het kwaad uit eerste hand had meegemaakt. 

Toen reddingswerkers Bella voor het eerst zagen, was het een klein hoopje ellende. Ze was mager, doodsbang en zat onder de wormen en infecties. 

Het verhaal achter haar verschikkelijke lichamelijke conditie is al even erg. Bella is een product van illegale hondenhandel in Europa. Ze werd vanuit Oost-Europa naar Duitsland verscheept door gewetenloze puppyhandelaren, die haar vervolgens voor niets weggaven toen ze zich realiseerden dat ze de pup niet meer konden verkopen. 

Een situatie die gestopt moet worden

Gelukkig vond Bella haar weg in de armen van mensen die voor haar zorgen. Die mensen zijn de fantastische medewerkers van het vrijwillige dierenopvangcentrum Tierheim Hilden, in de buurt van Düsseldorf

Het behandelend personeel hielp Bella met haar infecties en slaagde erin haar te ontwormen. Weer andere vrijwilligers overladen Bella met liefde, en lieten haar zien dat een beter leven mogelijk is. 

"De puppyhandel is slecht en tragisch, en mensen moeten hiervan weten" staat in een bericht op de Facebook-pagina van het opvangcentrum. "Deze lieve ziel heeft in haar korte leven nog niets moois meegemaakt. Daar gaan we verandering in brengen."

Het zal nog een tijdje duren voordat Bella sterk genoeg is voor adoptie. En door de effecten van de puppyhandel heeft ze nog altijd wat extra hulp en zorg nodig. Bella heeft ademhalingsmoeilijkheden door een misvormde neus en kan niet lang staan. Gelukkig is Bella nu veilig, en omringd door mensen die haar nooit zullen opgeven. 

Een schokkende ontdekking

Onderzoek van de RSPCA stelt vast dat 38% van de mensen een puppy zou kopen die vanuit het buitenland wordt verzonden. Dat is schokkend! Deze honden worden vaak geproduceerd in puppyboederijen die worden gerund door illegale fokkers. 

Slechte fokpraktijken kunnen ertoe leiden dat puppy's met levenslange ziekten worden geboren. En het is onmogelijk om je de emotionele pijn voor te stellen die ze ervaren wanneer honden in onveilige omstandigheden naar vreemde plekken worden verscheept door mensen die de honden enkel zien als verdienmodel. 

Bella overleefde de illegale puppyhandel en heeft een goede kans om het leven te leiden dat ze verdient, maar niet iedere hond heeft zoveel geluk. Dit moet NU stoppen!

 
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen