Bullmastiff

Foto: volwassen hond ras Bullmastiff
Foto: puppy ras Bullmastiff
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Bullmastiff heeft een levensverwachting van 8 tot 10 jaar.

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 61 tot 66 cm
Reu 64 tot 69 cm

Volwassen gewicht

Teef 41 tot 50 kg
Reu 50 tot 59 kg
Vachtkleur
Rood
Vachttype
Kort Ruw
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Bullmastiff kost tussen de 1300€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Bullmastiff

Oorsprong en geschiedenis van de Bullmastiff

De Bullmastiff is het resultaat van een kruising tussen de Mastiff en de Bulldog. De eerste kruisingen tussen deze twee rassen waren bedoeld om aanvalshonden te creëren die tegelijkertijd sterk en flexibel waren. Toen er geen officiële gevechten meer waren (vanaf 1853), bleek dat deze kruisingen een nieuw, zuiver ras met grote voordelen konden voortbrengen. Vooral boswachters waren erg in deze honden geïnteresseerd: ze hadden een flexibele, sterke hond nodig met een goed reukvermogen om met stropers af te rekenen. Het fokken van de volbloed Bullmastiffs begon in de 19e eeuw en werd tegen het einde van de 20e eeuw geperfectioneerd dankzij S. S. Moseley. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne Bullmastiff.

FCI-Rasgroep en sectie van het ras de Bullmastiff

  • Groep 2 - Pinchers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

  • Section 2 : Molossian type

Opvoeding van de Bullmastiff

Het zijn geen overdreven gehoorzame honden. Hun verlangen om hun verzorgers te plezieren zorgt er voor dat ze samenwerken, maar enkel zo lang de relatie gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en respect. 

Het vergt veel geduld en samenhang om resultaten te boeken met deze honden. Ze zullen nooit de perfecte gehoorzame hond worden. Voordat ze een commando uitvoeren hebben ze even wat tijd nodig om erover na te denken. 

Een groot voordeel van deze honden is dat ze een goed geheugen hebben. Als ze eenmaal iets hebben geleerd, vergeten ze het nooit meer. 

Gezien hun imposante formaat is het belangrijk om van pup af aan te beginnen met trainen. Stel direct gedragsregels op en leer ze basiscommando's om te voorkomen dat ze slechte gewoontes ontwikkelen. 

Bovenal is het terugkomen en aangelijnd lopen het allerbelangrijkste wat deze honden snel moeten leren. Dit is de enige manier om controle te houden over deze honden, en later als ze groter zijn zorgeloos een wandeling te kunnen maken. 

De hulp van een hondentrainer is wenselijk.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Bullmastiff

De prijs van een Bullmastiff varieert op basis van hun afkomst, leeftijd en geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld € 1300. De meest waardevolle lijnen kunnen worden verkocht voor maximaal € 1500

Het maandbudget voor het onderhoud van deze hond (voer, verzekering, en basis verzorgingsproducten) moet ongeveer €100 per maand bedragen.

Wil je een hond van het ras Bullmastiff?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Bullmastiff ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Bullmastiff geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: