Aanbieding

film dogman

De film bracht een groot deel van het publiek in vervoering.

© ONE Media - Youtube

Dogman, de onvergetelijke film van Luc Besson gepresenteerd op het filmfestival van Venetië (trailer)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

"Waar een ongelukkig mens is, stuurt God een hond": zo presenteerde Luc Besson Dogman, zijn nieuwste film, op het filmfestival van Venetië.

Een wonderbaarlijke terugkeer naar het grote scherm voor Luc Besson, die filmliefhebbers veroverde met de beroemde film Le Grand Bleu uit 1988.

Afgelopen week, op 31 augustus, werd op de 80e Venetië Film Festival de nieuwe Engelstalite film van de Franse regisseur, scenarioschrijver en filmproducent in competitie gepresenteerd.

Dogman, een ontroerende film

"Overal waar een ongelukkige is, stuurt God een hond." Dit zijn de ontroerende woorden van Luc Besson die iedereen verraste tijdens de presentatie van zijn nieuwste film.

De speelfilm, geschreven en geregisseerd door de Franse regisseur en in het Engels opgenomen in Frankrijk en de Verenigde Staten, zal vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De plot van de film van Luc Besson

De film vertelt het verhaal van Douglas, een Amerikaanse jongen die slachtoffer is geworden van het geweld van zijn stiefvader en een diepe liefde voor vechthonden heeft ontwikkeld, waarmee hij in een kooi werd opgesloten. In plaats van hem aan te vallen, werden de viervoeters zijn vrienden en vertrouwelingen, die hebben bijgedragen aan zijn redding.

Gespeeld door de acteur Caleb Laundry Jones, probeert de hoofdpersoon te genezen van de wonden uit zijn jeugd om zijn eigen weg te vinden, zelfs als dat betekent dat hij sociale regels overtreedt.

Achter de schermen

Besson legde aan de microfoons de complexe dynamiek uit van het werken met honden op de set, zoals gemeld door ilsecoloxix:

"Hoe heb ik de honden geselecteerd? Het was een vrij langdurig proces, dat drie maanden duurde. We hadden honden die met hun trainers kwamen, ze hadden een hele camper voor zich en waren sterren. Sommigen konden niet met elkaar overweg en moesten worden vervangen. Na twee maanden hadden we een mooie hechte groep."

En voegde eraan toe:

"Ik had niet verwacht dat er 25 trainers zouden zijn, elk werkt slechts met twee honden, en elke hond reageert alleen op de stem van zijn verzorger: dus tegelijkertijd waren er 25 stemmen die tegelijkertijd spraken - vertelt hij -. Bovendien moesten de trainers dicht bij de honden blijven en zich verbergen voor de camera's, dus achter een stoel, achter een tafel... Maar in een week raak je eraan gewend."

Kijk hier naar de indrukwekkende trailer:

Ander nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen